Schermafbeelding 2024-06-14 om 16.41.18

Vrouwen aan het stuur zetten VKW in vuur!

Ondernemersorganisatie VKW Limburg heeft maar liefst 7 dames opgenomen in de raad van bestuur. "Een belangrijke stap in de voortdurende vernieuwing en versterking van onze organisatie", zegt voorzitter Marc Warson.

De zeven vrouwelijke bestuurders die zopas werden aangesteld zijn: Vicky Dethier (°1982), bouwgenoot en co-CEO bij Dethier (Alken), Elly Huysmans (°1976), founder & boardmember Glowi (Hasselt), Annick Kelchtermans (°1980), general manager Ellimetal (Oudsbergen), Martine Meuws (°1971), algemeen directeur GRL Glass Recycling (Lummen), Els Paesmans (°1967), co-founder Globachem (Sint-Truiden), Sabine Pannemans, (°1974) bestuurder CKS (Dilsen-Stokkem) en Kim Vaessen (°1977), eigenaar Climatrix (Dilsen-Stokkem).

“Stuk voor stuk sterke Limburgse ondernemers die met hun expertise en visie een waardevolle bijdrage zullen leveren aan VKW Limburg”, aldus de voorzitter. “Deze keuze weerspiegelt de ambitie van VKW om pittig ondernemerschap te stimuleren en het bestuur te vernieuwen met diverse en krachtige stemmen uit het bedrijfsleven. Dit is een belangrijke verdere stap in onze vernieuwing- en versterkingsoperatie. De nieuwe bestuurders vertegenwoordigen Limburgse topbedrijven en belichamen het DNA van VKW Limburg. Hun kennis en ervaring zullen ons helpen om onze doelen te bereiken en onze organisatie nog sterker te maken.”

Gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens: “Deze versterking van het bestuur past naadloos binnen de strategie van VKW Limburg om een selectief doelpubliek aan te spreken, waarbij sterk ondernemerschap centraal staat. En dit ook representatief door te zetten in de bestuursorganen. De benoeming van deze vrouwelijke ondernemers onderstreept ook de aandacht van VKW Limburg voor inclusiviteit en innovatie in het Limburgse bedrijfsleven.”

De algemene vergadering benoemde verder voormalig voorzitter Marc Meylaers –nog steeds erg actief binnen VKW als lid van het bestuurscomité– tot erevoorzitter.