Nieuws Limburg Vrouwen gaan lopen met milieu- en energieprijzen

Vrouwen gaan lopen met milieu- en energieprijzen

Vrouwen gaan lopen met milieu- en energieprijzen

GMG Meat and Meals (Sint-Truiden), Airdeck (Houthalen-Helchteren) en Berrentec (Beringen) winnen de “UNIZO-Limburg Milieu & Energie Awards 2010”. Dit zijn erkenningen om het milieu- en energiebewustzijn van de Limburgse KMO’s te stimuleren. De jury
koos 3 winnaars, misschien niet toevallig telkens bedrijven die worden geleid door een vrouw…

In de categorie Handel ging de prijs naar GMG Meat and Meals, een groeiende, familiale groot- en kleinhandel in vlees met vestigingen in Sint-Truiden, Gelmen en Wellen. Zaakvoerder Katrien Janssens liet Katrien Janssens een ‘Eco-efficiëntiescan’ doorvoeren, gevolgd door talrijke praktijktoepassingen als het plaatsen van bewegingsdetectoren, timers op verlichting, zonnepanelen op het dak… (www.gmgversmarkt.be).

Als laureaat van de categorie Productie kwam Airdeck uit de bus, het bedrijf dat wordt geleid door Véronique Houben (zie foto). De Houthalense onderneming is internationaal patenthouder van Airdeck-lichtgewichtvloeren, een innovatief vloersysteem voor energiezuinige gebouwen. (www.airdeck.be)

In de categorie Diensten ten slotte, mag Berrentec een trofee op de kast bijschuiven. Het Beringse bedrijf van Marina Doggen en haar dochter Tine Berrevoets zorgt voor de invoer van zonnepanelen, bevestigingsmaterialen en omvormers in het gebruik van hernieuwbare energie. (www.berrentec.be)

Deze Milieu- en Energie Awards worden door gedeputeerde Vandeput uitgereikt op het jaarlijkse Feest van de Ondernemer, dat Unizo-Limburg vrijdag organiseert in Bokrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.