Bristol Vanaudenhove

Vrouwen grijpen de macht bij Limburgse schoenenreus

Elise Vanaudenhove, lid van de derde generatie bij de Beringse schoenengroothandel Euro Shoe Group, neemt sinds enkele maanden de rol van CEO op zich. Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden, wordt voorzitter van het bedrijf boven schoenenmerk Bristol. En Bart Rayen, sinds jaar en dag financieel directeur, verlaat de groep.

De neven Kenneth en Philippe Vanaudenhove, die na oprichters Omer en Albert, de tweede generatie vertegenwoordigen, zetten een stap terug, zo staat in De Tijd. Kenneth, die bestuursvoorzitter was, gaat met pensioen en Philippe gaf zijn functie van CEO door, maar blijft wel bestuurder. Het is niet de eerste opmerkelijke stoelendans bij het bedrijf achter de 267 Bristol-winkels. In 2017 nam de familie het heft opnieuw in handen en werd de externe directie met Kurt Moons en Bert Van Wambeke, bedankt voor bewezen diensten. Met Bart Rayen, de CFO die daarnaast ook veel andere taken voor zich nam, verlaat nu nog een andere sterkhouder (in onderling overleg) de directie. Carla Vanderscheuren gaat een deel van zijn taken overnemen en krijgt de titel Manager Supporting Services. Veerle Stoffelen is nieuw in de directie en wordt COO.

Helemaal aan het hoofd van de organisatie maakte Elise Vanaudenhove, tot voor kort COO van het bedrijf, de overstap naar CEO. Extern bestuurder Annick Van Overstraeten neemt plaats op de voorzittersstoel. De nieuwe tandem moet de fors afgeslankte groep opnieuw op de rails krijgen. Het bedrijf met 1.850 personeelsleden boekt immers verlies. In 2017 bedroeg het nettoverlies 5,8 miljoen op een omzet van 207 miljoen. Om het tij te keren wil de nieuwe CEO onder meer de collectie verjongen, de organisatie efficiënter maken en de online shop opwaarderen.