Nieuws Limburg Wa make? Nieuw bouwke zette in Genk!

Wa make? Nieuw bouwke zette in Genk!

Wa make? Nieuw bouwke zette in Genk!

Op het Thor Park in Waterschei is het startschot gegeven voor de bouw van een hypermodern complex dat ateliers, labo’s en kantoren zal bieden aan bedrijven uit de maakindustrie. Het project zal 8.000 m² groot zijn en vergt een investering van 16 miljoen euro. Er zullen 600 mensen een job vinden, waarvan de eerste eind 2022 aan de slag kunnen gaan.

Zoals eerder aangekondigd investeren partners als LRM, Stad Genk en KU Leuven in totaal zo’n 40 miljoen euro in de creatie van 5.000 jobs op het Thor Park. Een belangrijk onderdeel daarvan wordt een gloednieuw gebouw dat moet dienen om starters, KMO’s én grote bedrijven uit de slimme maakindustrie te faciliteren. Naar een ontwerp van het Brusselse architectenbureau XDGA wordt 16 miljoen euro geïnvesteerd in het complex met ateliers (2.200 m²), labo’s (1.100 m²), kantoren (3.600 m²) en opslagruimte (zo’n 1.000 m²). De oplevering is voorzien eind 2022.

Op de persconferentie maandag werd aangehaald dat er onder de aanwezige bedrijven een echte community zal gevormd worden. Er zal heel wat apparatuur en infrastructuur kunnen gedeeld worden. Bovendien zal de expertise en knowhow worden uitgewisseld, zowel bij de bedrijven op de maakcampus onderling, als met de andere organisaties elders in het Thor Park (EnergyVille, T2-campus, Incubathor,…). Een drijvende kracht hierachter wordt Sirris, het technologische innovatiecentrum van Agoria, dat vanuit Diepenbeek naar het nieuwe gebouw in Genk zal verhuizen.

Het project krijgt alvast de morele en financiële steun van notabele instanties als Flanders Make, de Vlaamse Regering, EFRO en POM Limburg. “Covid-19 heeft de drang om in te zetten op de digitale transformatie nog versterkt”, zegt Urbain Vandeurzen, voorzitter van Flanders Make. “We zijn dus heel blij met deze laagdrempelige formule om snel vooruitstrevende activiteiten op te zetten.”

En ook Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits is enthousiast. “Ik sta te popelen om te komen kijken naar de werkzaamheden van dit voorbeeldproject. Ik woon trouwens in Torhout. Misschien daarom dat ik van Thor houd…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.