Wanneer gaat vakantiepark in Eisden open?

Volgens de regionale televisiezender TVL staat het zo als vast dat Center Parcs op de site van Terhills in Maasmechelen een gloednieuw park met 250 luxueuze vakantiewoningen zal bouwen. De zender heeft daarover 2 goed geplaatste bronnen geconsulteerd.

vakantiepark TerhillsVolgens investeringsmaatschappij LRM, de eigenaar van de site, zijn er echter geen nieuwe ontwikkelingen in de zoektocht naar een exploitant. Vier jaar geleden kondigde LRM aan dat er meer dan 1.000 jobs op het voormalige mijnterrein van Eisden zouden gecreëerd worden, onder meer door de aanleg van een groot vakantiepark. De investeringsmaatschappij heeft daarbij echter geen datum vooropgesteld. Er was wel de wens om eind 2017 de eerste gasten te mogen verwelkomen.

Dat er (na een korte afvallingsrace alleen nog) met Center Parcs wordt onderhandeld is algemeen geweten. Al in 2014 lag het bedrijf in poleposition om het nieuwe park op Terhills te gaan bouwen. (Lees artikel hier). Volgens onze informatie heeft het dossier lange tijd strop gezeten, maar komt er nu toch enige beweging in. Van een akkoord zou echter nog geen sprake zijn.