Energreen – Hasco Invest kopie

Wanten verwerft Waalse marktleider in Waver

Hasco Invest, de energiegroep van ondernemer Francis Wanten, waartoe ook Comfort Energy behoort, heeft in Waver de specialist in groene energie Energreen overgenomen. De bedoeling is om zo het hele land te bestrijken.

Hasco Invest is al een hele tijd bezig met het diversifiëren van de portefeuille naar groene energie. Na de participatie in Green & Durable Energy in Bilzen en het Nederlandse Agro-NRG (Ootmarsum), neemt Hasco Invest in dat verband nu ook een meerderheidsbelang in Energreen uit Waver.

Energreen werd in 2008 opgericht door de huidige zaakvoerder Alexis Vander Putten, en is uitgegroeid tot marktleider in Wallonië in het installeren van zonnepanelen, batterijen voor energieopslag, laadpalen en warmtepompboilers. Het bedrijf haalt een omzet van 30 miljoen euro, telt 25.000 klanten en voert per jaar zo’n 4.000 installaties uit. “Met deze overname worden we met de in één klap ook marktleider in België”, maakt bestuurder Gert Geraerts van G&D Group zich sterk.

“Energreen is een mooi voorbeeld van een jonge Waalse onderneming die in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een bedrijf dat oplossingen biedt voor de uitdagingen waar de wereld vandaag voor staat”, zegt ook Stefan Baeten, bestuurder van Hasco Invest.

“Door de samenwerking met Hasco Invest en G&D Group kan Energreen zich verder ontwikkelen in de energietransitie, die van essentieel belang is voor onze samenleving”, verklaart Alexis Vander Putten, oprichter en aandeelhouder van Energreen. “We kunnen ons dankzij dit partnership meer specialiseren op het aanbieden van totaaloplossingen voor het vraagstuk van de hernieuwbare energie. Dankzij de investering en het uitgebreide netwerk van Hasco Invest kunnen we straks samen nog sneller en beter inspelen op de behoeften van de klant om zo onze groei verder te zetten.”