deusjevoo-peopleware-20200706-hr-009

War for talent leidt softwarehuis naar Hasselt

Het Lierse softwarebedrijf PeopleWare opent een hub op de Corda Campus in Hasselt. Er is in eerste instantie plaats voor 12 mensen. De reden voor deze vestiging is de War for talent in de IT-business, waarbij de Limburgse werknemers nu heel wat fileleed bespaard blijft.

“Hier op de Corda Campus zijn veel verschillende IT-bedrijven gevestigd, en ook veel starters beginnen hun carrière hier”, legt Werner Valgaeren, CEO bij PeopleWare uit. “Het is niet alleen een broeihaard van talent, maar ook een bijzonder inspirerende plaats om te werken. De inrichting van ons kantoor (een realisatie van Deusjevoo uit Genk) hebben we perfect afgestemd op de sfeer die op de Corda Campus heerst: jong, dynamisch en eigentijds. Ons nieuwe kantoor heeft ook een perfecte ligging. Midden in de driehoek Leuven, Luik, Eindhoven. Van hieruit kunnen we makkelijker regionale klanten ondersteunen, en zelfs nieuwe aantrekken. Een stad als Maastricht is nu vlakbij. En natuurlijk willen we ook groeien door lokaal talent aan te trekken.”

Voorlopig is er in het kantoor in Hasselt plaats voorzien voor twaalf medewerkers. PeopleWare hoopt dat op termijn verder uit te breiden.