SteriCube ABN Warsco

Warsco en ABN bouwen samen innovatief topproduct

OK, je moet al een geoefend Olympiër zijn om de afstand tussen ABN (Bilzen) en Warsco (Zutendaal en Genk) met één steenworp te overbruggen, maar toch hebben beide streekgenoten elkaar gevonden voor een mooie samenwerking. Hoewel ze uit totaal andere branches komen, lanceren ze nu, door hun expertises samen te brengen, een unieke mobiele cleanroom.

ABN levert allerlei ventilatie, verwarmings- en koelingsoplossingen en is gespecialiseerd in het bouwen van cleanrooms. Het Bilzense bedrijf is niet vies van een vleugje innovatie. Goede ideeën omzetten in zakelijke concepten is het stokpaardje van Jo Nelissen. Hetzelfde kan gezegd worden van Marc Warson, die tal van vernieuwende units voor tijdelijke huisvesting heeft ontwikkeld. Scholen, kantoren, event-locaties: overal duiken de praktische verplaatsbare units van Warsco op.

Zoals Philips en Douwe Egberts elkaar hebben gevonden voor de ontwikkeling van de Senseo, brengen ABN en Warsco hun ervaring samen voor de SteriCube. "Het is een mobiele unit die we getransformeerd hebben tot een cleanroom voor microelektronische en farmaceutische toepassingen", zeggen Jo Nelissen en Marc Warson. "Het is een schaalbaar, Limburgs product dat als heel disruptief wordt onthaald in de markt. Dat komt omdat het betaalbaar en pre-engineered is, wat precies is waar bepaalde klanten naar op zoek zijn. Wie op projectbasis of in een testfase een cleanroom nodig heeft, is eveneens beter af met een tijdelijke, verplaatsbare unit. We zijn er zeker van dat deze SteriCube op korte termijn een aanzienlijk publiek zal aanspreken."