WarscoUnits_Afbeelding

Warsco gaat op zoek naar nieuwe CEO

Na 4,5 jaar een sterke tandem te hebben gevormd met de familiale eigenaar Marc Warson, heeft Anneleen Van Bosch zopas haar functie neergelegd als CEO van Warsco Units in Genk. "We hebben in de beste omstandigheden een heel mooi groeiparcours afgelegd", zeggen ze beide. "Maar om ieders ambities niet in de weg te staan, is het beter om op een hoogtepunt een andere richting uit te gaan."

Warsco was destijds één van de voorlopers om een externe CEO aan te stellen in een familiaal groeibedrijf. Nadat ze 1,5 jaar als consultant het management van het bedrijf had ondersteund, mocht Anneleen Van Bosch 3 jaar geleden de functie van CEO aan haar naamkaartje toevoegen. Voor eigenaar en gedelegeerd bestuurder Marc Warson was het vooral een goede manier om het takenpakket te verdelen in operationele en meer en strategische verantwoordelijkheden. "Persoonlijk ben ik meer ondernemer dan manager. Ik concentreer me 100% op de dingen waar ik goed in ben, wat ruimte biedt voor een CEO om de productie, het commerciële en de logistiek in goede banen te leiden”, zei Marc toen.

Die benadering als complementair duo heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Op vlak van innovatie, digitalisering, sales en interne organisatie werden belangrijke projecten gerealiseerd, waardoor Warsco Units zijn positie in de markt wist te verstevigen. "We hebben inderdaad een mooi groeiparcours afgelegd, waarbij de sterktes van iedereen in het team maximaal werden uitgespeeld", zegt Marc Warson. "De taakverdeling zoals we die hadden uitgetekend bij de aanstelling van Anneleen als CEO, heeft prima gewerkt. De verstandhouding is steeds optimaal geweest en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen."

Toch scheiden nu de wegen. "Als advocaat, consultant en aandeelhouder van Mamzel heb ik geproefd van het ondernemerschap", zegt Anneleen Van Bosch. "Als eigenaar-ondernemer krijg je toch nog een andere dimensie dan als intrapreneur en operationeel manager. Het is mijn ambitie om meer die richting uit te gaan. En als je weet dat daar je toekomst ligt, is het beter om op een hoogtepunt een nieuwe weg in te slaan."

Marc Warson heeft er inderdaad nooit een geheim van gemaakt dat hij het bedrijf voor 100% in familiale handen wil houden. "Met de volgende generatie die wordt klaargestoomd, gaan we op zoek naar een nieuwe, ervaren CEO die mee deze transitie kan voorbereiden", zegt hij. "Zo bouwen we verder aan de fundamenten van Warsco Units voor de lange termijn."

De selectieprocedure voor een nieuwe CEO wordt nu opgestart en zal worden begeleid door Motmans & Partners.