Nieuws Limburg Warsco Units herbouwt school in één week tijd

Warsco Units herbouwt school in één week tijd

Warsco Units herbouwt school in één week tijd

De leerlingen van het GO! in Sint-Pieters-Leeuw zullen maandag vreemd opkijken als ze opnieuw naar school gaan. Alle klassen zullen immers aan de andere kant van de speelplaats te vinden zijn. Een huzarenstukje dat Warsco Units uit Genk/Zutendaal uitvoerde om plaats te maken voor een nieuwbouwproject van Vanderstraeten in Lummen…

Warsco SPLHet zit zo: Vanderstraeten gaat een nieuwe school bouwen in Sint-Pieters-Leeuw, maar op die locatie stonden maar liefst 650 m2 tijdelijke klaslokalen in units van Warsco. “Om te zorgen dat de leerlingen niet dakloos zouden worden door de werken, hebben we de hele school op een dag tijd verplaatst,” zegt Marc Warson van Warsco. “Normaal gebeurt dit per unit, maar omdat zoiets onmogelijk is in een week tijd, hebben we diverse units per keer verhuisd. Hierbij kwam een kraan aan te pas van 300 ton, die een gewicht van 15 ton kon hijsen op een hoogte van 35 meter. Op een dag was de klus geklaard, zodat we nu nog 3 dagen hebben om alle aansluitingen te maken en het complex opnieuw operationeel te krijgen voor maandag.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.