Nieuws Limburg Warsco Units stroomlijnt HR-beleid met oog op uitbreiding en groei

Warsco Units stroomlijnt HR-beleid met oog op uitbreiding en groei

Warsco Units stroomlijnt HR-beleid met oog op uitbreiding en groei

Er waait een frisse wind doorheen het HR-beleid van het Limburgse familiebedrijf Warsco Units, de specialist in tijdelijke en semi-permanente accommodaties. “Een must, want wij willen groeien. Warsco denkt aan uitbreiding en internationalisering. Overal willen we dezelfde waarden en normen hanteren. Daarom is het belangrijk om hier in de bakermat in Genk een goede basis te leggen en structuren uit te bouwen”, schetst CEO Anneleen Van Bosch.

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Het klinkt als een cliché, maar staat als een paal boven water. “Warsco Units wil hier heel erg op inzetten”, verzekert HR-assistent Jana Loos. “Het personeelsbeleid wordt sinds enkele jaren meer gestroomlijnd Als bedrijf zijn wij vanuit een technische achtergrond gegroeid en nu willen wij meer inzetten op mensen met niet alleen de juiste competenties, maar ook met de juiste kernwaarden. Wij zoeken teamspelers voor allerhande profielen die mee hun verantwoordelijkheid willen opnemen. Iedereen die bij dit familiebedrijf werkt, moet er echt bij horen en kan zijn stem laten horen.”

Externe ondersteuning om HR beleid uit te werken

In mei vorig jaar startte Warsco Units een HR-traject met een externe firma. “Ook dit jaar zetten wij daar nog zwaar op in. Het helpt ons onder meer om de functies die we willen invullen beter te omschrijven. Daarnaast bekijken we welke verantwoordelijkheden we bij welke werknemers kunnen leggen. Sindsdien beschikt Warsco ook over een duidelijk organogram. Dit alles is een handig hulpmiddel bij evaluatie- en functioneringsgesprekken”, weet Jana Loos. Een eerste aanzet is daarbij het liftplan. Dat is een duidelijk document waarmee we onze werknemers kunnen evalueren. Wat zijn de goede punten? Welke zijn de werkpunten? Wat moeten wij, als werkgever, doen om punten te verbeteren? Hoe pakken we dat aan? Wij willen elkaar naar boven liften en evalueren in beide richtingen. Het is een handig werkmiddel om op een eenvoudige manier verbeterpunten in te geven. En dat allemaal op een rustige, gestructureerde manier. Eigenlijk draait het allemaal om duidelijke en open communicatie, goede afspraken maken goede vrienden”, omschrijft Jana.

Steeds op zoek naar collega’s

Door de krapte op de arbeidsmarkt moet Warsco creatief zijn om jobs te kunnen invullen. Op verschillende manieren proberen ze extra werkkrachten aan te werven. “Wij werken samen met meerdere interim partners, maar genereren zelf ook veel instroom via de verspreiding van onze vacatures op de sociale media. Hiervoor zijn er filmpjes aangemaakt waarin we op de site rondlopen en al wat van de algemene sfeer meegeven. Eveneens richten wij ons veel op studenten en stagiairs. Wij geven kandidaten altijd een goed beeld van ons bedrijf en van de werknemer die we zoeken. Onze werving en selectie is heel duidelijk afgelijnd. Dat maakt het voor ons, maar ook voor de kandidaten eenvoudig, duidelijk en transparant.”

Startdag

Bij Warsco Units nemen ze hun tijd om de toekomstige collega’s duidelijk te leren kennen. “Voor een eerste gesprek trekken wij voor iedereen minstens een halfuur uit. Wij willen die persoon leren kennen, maar de kandidaat moet het bedrijf ook kennen en weten wat de verwachtingen zijn als hij of zij de deur uitgaat. Wij zijn daar heel open in”, weet Van Bosch. Wanneer er een match is organiseren wij een startdag, hierbij worden kandidaten een dag ondergedompeld in de cultuur, de historiek en de werking van het bedrijf. Deze dag begint om 9 u waar we iedereen met een rode loper ontvangen. Er volgt een leuke presentatie en rondleiding. Vervolgens gaat de kandidaat voor de rest van de dag aan de slag op zijn afdeling. Als dat voor alle partijen meevalt, gaan we voor een constructieve samenwerking op lange termijn. In de toekomst willen wij ons HR-beleid nog meer uitrollen. Denk dan aan meter/peter-rollen, opleidingen… Wij willen iedereen optimaal betrekken en laten meedenken met ons bedrijf. Die structuur en basis helpen Warsco Units om van daaruit te kunnen groeien naar het buitenland en meerdere vestigingen”, besluit Anneleen Van Bosch.

www.warsco.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bree
Bree

Brouwer breidt uit in Bree

Hoewel het sluiten van de horeca voor een bittere afdronk zorgt voor Brouwerij Cornelissen, heeft het bedrijf toch beslist om… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.