Marc Warson juni 2023 – nieuwe VKW voorzitter ! kopie

Warson neemt hamer in handen bij VKW Limburg

De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft zopas Marc Warson (°1971) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Marc Meylaers opvolgen. Marc Warson is rasondernemer en eigenaar van Warsco Units in Genk en Zutendaal.

Marc Warson (°1971) woont in Genk, is gehuwd met Claudia Buttgereit (eveneens actief in het bedrijf) en is vader van (de aankomende 3de generatie) zoon Vincent en dochter Lauren. Afkomstig uit een echt ondernemersnest, ging Marc na zijn studies Boekhouden en Bank en Financiewezen vrijwel onmiddellijk aan de slag bij Warsco Units, het bedrijf actief in de productie en verhuur van units dat werd opgericht door zijn vader Willy in 1979. Marc doorliep alle geledingen, tot hij er later eigenaar van werd.

Ambiorix

Warsco Units genereert vandaag 21 miljoen euro en beschikt over een huurvloot van meer dan 4000 units in België en 1000 stuks in de Nederlandse vestiging. De rest is voor de verkoop. Met een productiecapaciteit van een 1000-tal units per jaar zijn ze uitgegroeid tot een leidende onderneming in de branche. In 2013 ontvingen zij de prestigieuze Ambiorixprijs van VKW. Het bedrijf kende de laatste jaren een verdere groei en Marc kan voor de dagdagelijkse operationele ondersteuning rekenen op een niet-familiale CEO en managementteam.

Marc Warson staat als persoon bekend als een verbinder, met een sterk netwerk. Een man van overleg met veel oog voor waarden als integriteit, loyaliteit en discretie. "En dat sluit naadloos aan bij het VKW-DNA", aldus gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens. "Een ondernemer ook die veel belang hecht aan goede communicatie en gelooft in een netwerkeconomie, met een open vizier richting samenwerking tussen ondernemers. Een ideale stuurman om de werkgeversorganisatie nóg verder uit te bouwen in het belang van onze bedrijven en de Limburgse economie."

Goesting
De nieuwe voorzitter is enthousiast over de start van zijn mandaat: “Actief mee timmeren aan de toekomst van de Limburgse economie, samen met al de ondernemingen en hun medewerkers, is iets waar ik erg naar uitkijk. Ik herken dezelfde waarden en normen bij VKW die wij ook hanteren bij Warsco en die ik mezelf opleg: hard werken, Limburgse bescheidenheid, discretie, een positieve mindset, samenwerken en geloof in innovatie om vooruit te geraken. Na het knappe parcours van mijn voorganger Marc Meylaers, zal ik met veel passie en goesting m’n schouders zetten onder de verdere uitbouw van VKW Limburg ten dienste van onze leden en de Limburgse economie. Samen met de uitgebalanceerde VKW Limburg bestuursploeg en een competent managementteam onder leiding van Ruben Lemmens, geeft me dat het volste vertrouwen in de toekomst.”

Voldoening
Uittredend voorzitter Marc Meylaers, die door VKW Limburg met dankbaarheid wordt overladen, heeft vertrouwen in zijn opvolger: “De statutair maximale termijn van 6 jaren voorzitterschap zijn voor mij echt omgevlogen. Uitdagend soms ook, want met corona, de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne bleken verandering, onzekerheid en steeds wijzigende omstandigheden de afgelopen jaren de norm, niet de uitzondering. Een mandaat echter dat ik altijd met veel gedrevenheid heb opgepakt. En waarbij ik bijzonder veel voldoening heb gehaald uit de contacten met de VKW-stakeholders op tal van activiteiten. Ik heb alle vertrouwen in Marc Warson als nieuwe voorzitter en blijf zelf ook actief deel uitmaken van het VKW-bestuur om verder m’n schouders te blijven zetten onder deze fantastische organisatie.”

Rosaline en Wouter

Naast een nieuwe voorzitter benoemde de raad van bestuur ook twee nieuwe vicevoorzitters: Rosaline Wijnen (ABN Cleanroom Technology, Smartlog en FRONNT) en Wouter Uten (Velsera, voorheen UgenTec). VKW dankt tot slot ook de uittredende vicevoorzitters: Bernard Hallemans (Aperam) en Ben Spaas (Spaas Kaarsen) voor hun jarenlang engagement.