Nieuws Limburg Waterbedden van Tilmans failliet verklaard

Waterbedden van Tilmans failliet verklaard

Waterbedden van Tilmans failliet verklaard

Het Breese bedrijf European Waterbed Producer (EWP) van de flamboyante CEO Tjen Tilmans is woensdag failliet verklaard. Er werd een curator aangesteld en de werknemers zijn naar huis gestuurd. Als de curator geen overnemer vindt, staan de 25 overgebleven personeelsleden van het bedrijf op straat en komt er een einde aan de productie van waterbedden in Bree.

“In de topdagen verdienden hier ruim 150 mensen hun dagelijkse boterham”, zegt één van de aangeslagen werknemers van EWP in Het Belang van Limburg. “Dit is eigenlijk de kroniek van een aangekondigde dood. EWP werd langzaamaan leeggezogen door het bedrijf Tilmans Trading International (TTI). Daarin zitten nu alle bedrijfsgebouwen- en gronden. Vroeger bruiste het hier van de bedrijvigheid en de plannen. Zo moest de Expodroom in Bree dé baskettempel worden. Maar de Breese basketbalclub ging teloor. Daarna passeerden de grote plannen in sneltreinvaart: er zou een hotel met waterbedden komen, er zou hier een groot cafetaria gebouwd worden, de Expodroom zou omgebouwd worden tot een internationaal bedrijvencentrum,… Nooit iets van gekomen.”

“Toen de gebouwen van TTI een paar maanden geleden verkocht werden aan de Global Estate Group, hadden we nog hoop. Volgens CEO Etienne Tilmans zou de productie van waterbedden op de site gewoon kunnen doorgaan. Dat bleek dus eens te meer een loze belofte.”

(Lees het hele verhaal in Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer