backofuse

Webshop biedt tweedehands IT-materiaal aan

Out of Use, het bedrijf uit Beringen dat gespecialiseerd is in het hergebruik en de recyclage van elektronische apparatuur, heeft een gloednieuwe webshop gelanceerd. Onder de naam Back in Use wordt allerlei tweedehands IT-materiaal verkocht. "Een nieuwe mijlpaal op weg naar een duurzame toekomst", zegt Mark Adriaenssens, CEO en oprichter van Out of Use.

In augustus startten Jerry Ickmans (sales) en Robbe Papen (marketing) met de testfase van de nieuwe webshop. Back in Use is gevuld met gereviseerde laptops, desktops, monitoren en IT-accessoires die werden opgehaald bij bedrijven. Professioneel materiaal dus, dat door specialisten werd opgewaardeerd tot perfect bruikbare tweedehands toestellen. "Elk product is nauwgezet gecontroleerd, getest en hygiënisch gereinigd om aan de hoogste normen te voldoen”, legt Robbe Papen uit. "Bovendien bieden we twee conditieklassen aan, waarbij A+ toestellen nauwelijks te onderscheiden zijn van nieuwe."

"Op drie maanden tijd wisten we meer dan 600 B2B-bestellingen binnen te halen", stelt Nickmans. "De klanten gaven ons een tevredenheidsscore van 9,5 op 10. Verbluffende resultaten, en daarom lanceren we het project nu 'full force', dus ook voor particuliere klanten. We zitten duidelijk op de juiste koers om de normen in de IT-industrie te herschrijven met ons doordacht, circulair businessmodel.”

Back in Use heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Het bedrijf wil dé referentiewebshop voor hergebruikte IT-apparatuur worden, én ook doorbreken in onze buurlanden.