voetbal sporting hasselt

Wedkantoor in verweer: “Wij brengen veel goeds voor de stad”

Het Hasseltse wedkantoor Betcenter heeft een sponsordeal gesloten met voetbalclub Sporting Hasselt tot het einde van het seizoen 2027. De nieuwe eigenaars van 'De Spor', Rik Verheye en Sam Kerkhofs, genieten zo een solide financiële basis om de club naar de top te loodsen. Hoewel de voorzitters veel kritiek hebben gekregen op de deal, werpt het verhaal van Betcenter een ander licht op de zaak. Oprichter en CEO Seydi Tekin wijst op de keuze voor de ondersteuning van projecten die een verschil kunnen maken voor de lokale community. "Wij zetten graag mee de schouders onder de aanpak van Sam en Rik, die veel positiefs zal brengen voor Hasselt.”

“Wij begrijpen de commotie wel die is ontstaan na het ondertekenen van de sponsorovereenkomst”, zegt de CEO van Betcenter, Seydi Tekin. “Sporting Hasselt is een club uit het amateurvoetbal met een uniek verhaal. Beide voorzitters genieten ook heel wat bekendheid in Vlaanderen. Daarom staat de club momenteel in de spotlights. Die spotlights zijn de laatste tijd zeker niet onbekend voor onze sector, zowel in de media als bij de politiek. Dat weerhoudt ons echter niet om projecten te steunen die Betcenter nauw aan het hart liggen”, aldus Tekin.

“Want wat Sam en Rik doen, zo’n club overnemen, is een gewaagde zet. Maar één met veel potentieel. Wij geloven in hun project en willen heel graag meegaan in hun avontuur”, legt de CEO uit. “De samenwerking met de club past ook volledig binnen onze strategie. Wij kiezen bewust voor projecten waar we echt een verschil kunnen creëren voor onze partner en de lokale community. Dat lukt vaak beter bij kleinere organisaties. Zo engageerden we ons eerder ook al in het Belgische futsal. Het lokale aspect hieraan past perfect bij onze lokale aanwezigheid met onze wedkantoren”, gaat hij verder. “Daarnaast biedt Sporting Hasselt ook een manier om onze boodschap beter bekend te maken.”

Maatschappelijk verantwoord
Weinig politici steken het onder stoelen of banken dat ze de goksector uit het straatbeeld willen weren. Iets waar Tekin met Betcenter een duidelijke boodschap voor heeft. “Wij zijn zelf voorstander van strikte regelgeving en begrijpen dat de overheid het overaanbod aan visibiliteit voor onze sector wil inperken,” verklaart hij. “Maar onze sector heeft wel een duidelijke functie in de maatschappij, want er zal altijd vraag zijn naar betting. Met onze wedkantoren bieden wij een gecontroleerde omgeving voor het afsluiten van weddenschappen, waar het effect van sociale controle sterk speelt. Daarnaast is het ook een plaats om te kijken naar sport en samen buiten te komen met vrienden, iets waar onze klanten nog veel belang aan hechten. Daarom zijn wij er van overtuigd dat fysieke wedkantoren een belangrijk onderdeel van de puzzel zijn voor een veiliger gokbeleid. Er zijn niet te onderschatten verschillen met online betting, waar iedereen 24/24 kan spelen zonder dat iemand het ziet.”

Hoger niveau
Ook de lokale connectie met Hasselt was doorslaggevend voor Tekin. “We willen onze band met Limburg in de kijker zetten, want we hebben hier een sterke verankering. Ons hoofdkantoor is in Hasselt en we stellen meer dan 50 mensen te werk in de provincie. Het doet ons plezier dat de mensen uit Hasselt en omgeving weer een fantastische voetbalbeleving kunnen krijgen. De aanpak van Sam en Rik om de club uit te bouwen zal ook veel positiefs brengen voor de stad. Wij kunnen daar alleen maar enthousiast over zijn en willen de club daarbij ondersteunen om hun doelstellingen te behalen en ze naar een nog hoger niveau te brengen”, besluit Tekin.