Wedstrijd moet Limburgse jongeren naar bouw lokken

Het was voor bouwbedrijven in het verleden erg frustrerend dat jongeren die een opleiding in de bouw volgden, daarna naar industriële bedrijven als Ford Genk stapten. Het maakte de instroom van opgeleide jongeren in de bouw erg problematisch. Met de sluiting van Ford is het tij langzaam aan het keren. Vandaar dat de bouwbedrijven en hun federaties nu extra inspanningen doen om de studenten uit het bouwonderwijs aan te moedigen om daadwerkelijk aan de slag te gaan als schrijnwerker, elektricien, vloerder of stukadoor.

bakfiets houtEen mooi voorbeeld daarvan is de Wood Award, een wedstrijd die jaarlijks wordt gehouden onder scholen met een opleiding tot houtbewerker. Door de creaties van de jongeren te tonen aan het grote publiek, wordt een grotere betrokkenheid gecreëerd met het eindproduct en de hele sector. Een strategie die vruchten afwerpt, ondervindt Bouwunie Limburg. Werkzekerheid geeft uiteindelijk de doorslag. Van de 159 afgestudeerden in de richting houtbewerking, waren er een jaar later 141 aan de slag.

De prijs voor deze editie van de Wood Award ging uiteindelijk naar de WICO Campus TIO in Overpelt, waar een heuse bakfiets uit hout werd vervaardigd.