Tim Torfs: “Porsche of geit, maakt me niet uit…”
In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering… Lees meer
Luc en Erik Carmans, die onder de vleugels van Horeca Van Zon een slagerij runnen in Beringen, hebben naar eigen zeggen ‘de ontdekking van het jaar’ gedaan. In Griekenland hebben ze een uniek varkensras gevonden dat garant staat voor het “puurste en gezondste vlees ter wereld”. De gebroeders Carmans hebben een exclusieve deal gesloten om de varkens naar ons land te importeren en er zowel traditionele slagerijproducten als charcuterie van te maken.
Het is in het Griekse Katerini, in de schaduw van de berg Olympos, dat Erik en Luc Carmans het ras van zwarte varkens hebben ontdekt. “De Zeus Black Pigs leven zonder stress in een gebied van 300ha en worden alleen gevoed met olijven,” legt Erik Carmans uit. “Het varkensras heeft een DNA van 3000 jaar oud en bevat omega 3 en omega 6 in de juiste verhouding. Dit is gewoon de ontdekking van het jaar.”
Het verse vlees zal eigenhandig verwerkt worden door slagerij Carmans in Beringen (die overigens grote uitbreidingsplannen heeft). Een gedeelte zal tevens gebruikt worden om exclusieve charcuterie van te maken. Die wordt geproduceerd bij Willy Naessens Food in Wortegem-Petegem. Naessens was trouwens persoonlijk naar Beringen afgezakt om het varkensvlees te proeven.
Carmans is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Grootvader Henri Carmans vestigde zich meer dan 80 jaar geleden in Hechtel en bouwde er een groot landbouwbedrijf uit. Eén van zijn vier zonen, François, begon in 1965 een slagerij in Beringen. Diens zonen Erik en Luc zijn nu de dynamische ondernemers die onder bij Horeca Van Zon een groothandel in kwaliteitsvlees leiden.
In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering… Lees meer
Na een recente overname in Alken hebben de Zonhovense ondernemers Dirk Berden en Geert Helsen opnieuw een parel aan de… Lees meer
Olijf- en kersenpitten, schalen van walnoten en ander 'afval' van pitvruchten en noten: ligt daar dé oplossing voor de energiecrisis?… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. “De afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen