Nieuws Limburg Wereldprimeur lokt buitenlandse kijklustigen naar Bilzen

Wereldprimeur lokt buitenlandse kijklustigen naar Bilzen

Wereldprimeur lokt buitenlandse kijklustigen naar Bilzen

Een educatief centrum waar meer dan 120 vooruitstrevende duurzaamheidstoepassingen worden getoond. Dat is Infinity Building, een zeer ambitieus project dat vanaf januari zal worden gebouwd in Bilzen.

infinityInitiatiefnemer Robin Bruninx van Encon is heel enthousiast. “We zullen het eerste gebouw ter wereld zijn dat zowel voldoet aan alle Europese als Amerikaanse duurzaamheidsnormeringen,” zegt hij. “Bedoeling is een soort ‘huis van de toekomst’ te maken, waar binnen- en buitenlandse bedrijven, maar ook scholen en andere groepen, een kijkje komen nemen. Er is capaciteit voor 2 tot 3 geleide bezoeken per dag.”

De grondwerken op het terrein in Bilzen (naast ABN, aan de Taunusweg) zijn inmiddels gestart. “We kiezen weldra een aannemer en zullen begin 2017 beginnen te bouwen. Zowat een jaar later moet alles klaar zijn.” Infinity zal bestaan uit een kantoorgebouw (waar onder meer Encon zelf zich zal vestigen), maar ook laboruimte, een restaurant met vergaderzaal en een kleine incubator. “Een soort van pre-incubator, waar jonge groeibedrijfjes hun identiteit kunnen behouden zonder in het grote geheel van de bestaande incubatoren te moeten opgaan,” legt Robin Bruninx uit.

De investering bedraagt 3,5 miljoen euro. “Maar eens het project klaar zal zijn, bedraagt de waarde zeker 5 miljoen euro. Misschien raar, maar door de duurzame technieken wordt er geld verdiend. Dat gaan we in Bilzen bewijzen.”

Infinity wordt daarmee ongetwijfeld het meest duurzame gebouw in Europa, misschien zelfs in de hele wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.