Nieuws Limburg Wereldprimeur uit Helshoven: Gin Ice Wine

Wereldprimeur uit Helshoven: Gin Ice Wine

Wereldprimeur uit Helshoven: Gin Ice Wine

Het wijndomein Helshoven en LAM Gin presenteren de eerste Gin Ice Wine ter wereld. Bedenker Jeroen Houben, wijnmaker en zoon van UHasselt-professor Ghislain Houben, haalde het idee voor het drankje in Canada, waar vodka-ijswijn op de markt wordt gebracht. Ook de verpakking is origineel: in tubes van 10 centiliter breng je een Gin Ice Wine vlotjes in het glas, en dan aan de lippen…

Jeroen Houben (23) produceert op domein Helshoven al enkele jaren een zoete ijswijn gemaakt door het bevriezen van peren. Ook Bram Deltour (23) van LAM Gin is samen met Pim Leurs al even bezig met het creëren van een kwalitatieve Haspengouwse gin. Jeroen en Bram sloegen de handen in elkaar en zo kwam de Gin Ice Wine tot stand, op basis van de IJswijn Peer van Domein Helshoven uit Borgloon en LAM Gin uit Sint-Truiden.

“Met het juiste vakmanschap kan je met ons lokaal fruit écht prachtige producten maken”, zegt Houben. “Naast wijndruiven produceren we dus ook dranken van appel, peer of kers. We mogen fier zijn dat onze grondstoffen zo royaal en kwalitatief kort bij huis te vinden zijn.”

Het nieuwe drankje is goud van kleur en heeft overweldigende aroma’s van zowel peer als appel, uitgerekend de twee vruchten waarvoor duizenden toeristen naar Haspengouw afzakken tijdens de bloesemperiode. De smaak is -naar verluidt- tegelijk vol en verfijnd, met een mooi evenwicht tussen zoete en frisse tonen. Ideaal voor een heerlijke zomeravond op een terrasje onder de stralende zon.

Om de Gin Ice Wine te serveren, wordt een ideaal ritueel voorgeschreven. “Open de tube, draai je glas om, steek de tube in je glas en draai het glas terug om. Doordat er geen lucht in tube kan, loopt de Gin Ice Wine er niet uit. Vul vervolgens het glas met ijsblokken en werk af met een schijfje appel. Trek vervolgens de tube uit het glas en je kan genieten van een heerlijke Gin Ice Wine….”

JCr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.