james verbeeck

Wereldprimeur uit Houthalen, Bilzen en Tessenderlo

Het Looise bedrijf Flexfurn biedt als eerste ter wereld event- en horecameubilair aan dat na behandeling met een speciale transparante en geurloze coating, minstens één jaar lang alle bacteriën en virussen, zoals Covid-19, afbreekt. Daarmee is besmetting via aanraking met het meubilair uitgesloten. "Een hele geruststelling voor personeel en klanten van horecazaken, maar ook van kantoren, winkels, sportcentra of speelpleinen", aldus CEO James Verbeeck.

Flexfurn (opgericht door de gekende ondernemersfamilie van Alex en zoon James Verbeeck) maakt voor deze primeur gebruik van CleanCoat™, een revolutionair, internationaal gecertificeerd, biologisch product dat door iProtect Group in de Benelux wordt geïntroduceerd voor hotel- en horecatoepassingen. iProtect Group is trouwens een nieuw samenwerkingsverband tussen de Limburgse bedrijven GreenX (Peter van Eylen, Houthalen) en ABN (Jo Nelissen, Bilzen). "Via een holistische benadering met het wetenschappelijk gevalideerde productengamma blijven meubilair, deurklinken, airco en zelfs volledige hotelkamers of wachtzalen, gegarandeerd virusvrij", zegt Philip Caerts, CEO van iProtect Group. "Het hoeft geen betoog dat de vraag naar deze toepassingen enorm is, nu bedrijven en voorzieningen onder strikte voorwaarden de activiteiten kunnen hervatten."

Coating
Eén van de eerste gebruikers van de iProtect Group-producten is meubelfabrikant Flexfurn. Het bedrijf met hoofdkantoor in Tessenderlo zal voortaan alle stoelen, tafels en andere materialen voor de verkoop en verhuurmarkt, aanbieden met CleanCoat™. "Met een techniek van elektrostatische hechting kan op ieder voorwerp of oppervlak een beschermende coating worden aangebracht", legt Verbeeck uit. "Deze CleanCoat™ is een transparante en geurloze laag van nanopartikels, die bij blootstelling aan licht (natuurlijk of kunstmatig) alle bacteriën vanzelf afbreekt. Daardoor wordt het onmogelijk om virussen als Covid-19 via meubilair, speeltuigen, handvaten of winkelkarretjes over te dragen. De werking ervan is minstens 1 jaar gegarandeerd en wordt niet afgebroken bij een gewone poetsbeurt van de materialen."

Certificaat
Door de voorwerpen te behandelen met CleanCoat™ is Flexfurn het eerste bedrijf ter wereld dat zelf-desinfecterend meubilair aanbiedt. “We wilden verder gaan dan de plexischermen, mondmaskers en handgels”, licht James Verbeeck toe. “CleanCoat™ is een oplossing op lange termijn. Het is niet alleen resistent tegen Covid-19, maar ook andere virussen en bacteriën, zoals griep. We kunnen niet wegnemen wat in de lucht hangt, maar via meubilair zal het alvast niet overgedragen worden.” Klanten die het behandelde meubilair gebruiken, krijgen een Europees certificaat waarmee ze aan hun bezoekers en personeel garanties kunnen geven over de hoogste graad van bescherming.