CSmoke-1

Wereldprimeur: verwarmd rokershok van Ceyssens

Glas Ceyssens

uit Heusden-Zolder pakt uit met een heuse wereldprimeur. Het bedrijf heeft een glazen hok ontwikkeld waar rokers in alle rust en comfort hun sigaretje kunnen opsteken. "CSmoke is een cabine die langs drie zijden bestaat uit verwarmd glas," legt zaakvoerder Dirk Ceyssens uit. "Het systeem is 'plug & play', je hebt er alleen een stopcontact voor nodig. Het hokje kan dus heel eenvoudig aan een horecazaak of bedrijfsgebouw worden geplaatst."

Het idee is eerder toevallig ontstaan. "Het is onder vrienden ter sprake gekomen als mogelijke oplossing voor mensen die nu buiten in weer en wind moeten gaan staan om te roken," vertelt Dirk Ceyssens. "We hadden het verwarmde glas natuurlijk al langer en hebben met dit hokje er een nieuwe toepassing voor bedacht. Vanaf het idee tot de demoversie die nu klaar is, zijn er zo'n 5 maanden verstreken. De eerste reacties zijn heel positief. We verwachten er erg veel van. Zowel in het binnenland als voor de export, want daar geldt uiteraard dezelfde problematiek. Gaandeweg zullen we het concept verder verfijnen. Dit is voor ons de versie 1.0, zeg maar. Op basis van opmerkingen en persoonlijke wensen van onze klanten, zullen we de CSmoke verder perfectioneren."

De basisversie van Csmoke kost 7950 euro. "Maar omdat we beseffen dat veel horecazaken deze investering niet kunnen doen, bieden we ook een huurformule van 275 euro per maand aan," besluit Ceyssens.