Nieuws Limburg Wereldprimeur voor ’t eerst toegepast in As

Wereldprimeur voor ’t eerst toegepast in As

Wereldprimeur voor ’t eerst toegepast in As

De meermaals internationaal bekroonde baksteen Dubio van de Limburgse designer Roel Vandebeek, wordt voor het eerst toegepast in een residentieel project. Midden in het centrum van As is donderdag de eerste (gevel)steen gemetst van Ascentrium, een verzameling van 3 gebouwen, die naast tal van appartementen, ook handelsruimtes, kantoren en de plaatselijke bibliotheek zullen huisvesten.

“De keuze voor de Dubio-baksteen is niet evident”, zegt Bjorn Lenaers namens ontwikkelaar Group GL (Houthalen-Helchteren). “Een wereldprimeur verwacht je in wereldsteden, maar niet in het centrum van een kleine Limburgse gemeente als As. Door de strakke lijnen in de gevels (de Dubio wekt door de schaduwlijnen de illusie van een gestapelde constructie op), krijg je een modern, trendsettend wooncomplex, en dit vlak onder de kerktoren van de dorpskern.” Ascentrium, zoals het project heet, werd getekend door UAUcollectiv.

Burgemeester Tom Seurs, die onder meer verantwoordelijk is voor centrumontwikkeling en ruimtelijke ordening, beschouwt het project als een troef om de dorpsvlucht naar centrumsteden als Genk en Hasselt tegen te gaan. “De combinatie van een innovatief woonconcept midden in de traditionele, gezellige dorpskern, is ideaal voor mensen die in alle comfort van het leven willen genieten. Daarvoor moet je dus niet naar een grootstad verhuizen.”

De Dubio-baksteen is niet alleen in Limburg ontworpen, hij wordt er ook geproduceerd en verdeeld, met name bij Steenfabrieken Nelissen in Lanaken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.