Wereldreis inspireert stichter Sportopolis tot nieuw project

De Limburgse ondernemer Yves de Bellefroid, gekend als stichter van de fitnessketen Sportopolis, doet opnieuw van zich spreken. Op 10 mei opent hij het wellness en saunacomplex Aquadroom in Maaseik, goed voor een investering van 3 miljoen euro. "Het is alweer 4 jaar geleden dat ik Sportopolis heb verkocht," vertelt de voormalige doelman van toen nog eersteklasser KSC Hasselt. "Daarbij werd afgesproken dat ik de eerste 3 jaar geen concurrerende activiteiten zou starten. Die periode is nu om, vandaar dat het ondernemersbloed opnieuw naar boven is gekomen en we met dit project zijn gestart."

In die 3 jaar heeft Yves de Bellefroid echter niet stilgezeten. Hij maakte een grote wereldreis. "Hier en daar kom je dan interessante concepten tegen waar je als ondernemer van denkt: mmm, dat kunnen wij ook, en misschien zelfs beter. Zo is het idee ontstaan om in Maaseik een wellness- en saunacomplex te gaan bouwen. Onbezorgd relaxen is een populaire vrijetijdsbesteding geworden en met het dakterras boven de volleybaltempel Lotto Dôme, beschikken we hier over een extra troef."

Dinsdag=textielavond
Opvallend is dat de Bellefroid kiest voor een naaktsauna. "Alleen op dinsdag is textiel toegelaten," zegt hij. "Een keuze die ook is ingegeven door de nabijheid van Nederland, waar men al langer vertrouwd is met dit concept. We denken wel dat men hier in België ook klaar voor is."
Plannen om hier meteen een nieuwe keten van uit te bouwen, zijn er nog niet. "Laten we eerst maar zorgen dat dit behoorlijk van de grond komt," aldus de bedrijfsleider. "De investeringen in vaste accommodatie zijn aanzienlijk. Anders dan bij een fitnessruimte, kan je hier niet ineens alles weghalen als de formule niet aanslaat. Vandaar dat we eerst van dit een succesverhaal willen maken, en daarna zullen we wel zien."