Nieuws Limburg Wereldwijd tekort aan chips wordt opgelost in Hoeselt

Wereldwijd tekort aan chips wordt opgelost in Hoeselt

Wereldwijd tekort aan chips wordt opgelost in Hoeselt

Vos Car Electronics uit Hoeselt wil een oplossing bieden voor het prangende chiptekort waar de automobielsector mee worstelt. De eigenaars Steven en Jonas Claus hebben de vaak ontbrekende chips opgekocht en bieden ze aan om thuis zelf te installeren. “Gedaan met het maandenlange wachten op een nieuwe auto of bestelwagen”, zeggen ze.

Heel wat autoproducenten leveren hun nieuwe modellen momenteel zonder achteruitkijkcamera’s en elektrische kofferklep-openers. Met dank aan de coronacrisis, die zorgde voor de (tijdelijke) sluiting van zo’n 90 % van de productiesites van elektronische chips én ook met dank aan een dwarsliggend containerschip in het Suezkanaal…

Bedrijven zoals het Hoeseltse Vos Car Electronics zien hierdoor de vraag naar elektronische en elektrische auto-onderdelen sterk toenemen. Eigenaars Steven Claus en zoon Jonas Claus merken goed dat klanten zelf op zoek gaan naar alternatieven om de tekorten op te vangen. “De impact van de chipcrisis is inderdaad sterk merkbaar. Logisch. Tegenwoordig heb je die chips nodig voor zowat alle elektronische toepassingen, ook voor dingen waar mensen vaak niet bij stilstaan. Denk bijvoorbeeld aan automatische kofferklep-openers. Mensen moeten soms maandenlang wachten op hun nieuwe auto, alleen omdat dit onderdeel niet voorradig is. Ofwel moeten ze hun nieuwe wagen zonder dat onderdeel afhalen. Dat is natuurlijk frustrerend.”

Vos wil een oplossing bieden. “Via onze webshop hebben we een ruim assortiment van dit soort ‘schaarse’ elektronische onderdelen in voorraad genomen. Op die manier kunnen we de wachttijden voor private én professionele klanten aanzienlijk inkorten. Zowel op vlak van levering als installatie. We hebben ook een hele reeks handleidingen beschikbaar voor onze klanten, wat handig is voor wie beslist om het ontbrekende stuk in zijn nieuwe personenwagen of bestelwagen zelf te installeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.