JCr-110423-Brecht Lambrechs01 kopie

Werknemer neemt takeldienst over

Er stroomt nieuw bloed in de bedrijfsleiding van takeldienst M-assistance uit Sint-Truiden en Zoutleeuw. Enkele maanden geleden is de overname gebeurd door Brecht Lambrechts (31) en zijn vriendin Ewa Dzierza. Marijke Menten, mama van Brecht, neemt mee het roer van de onderneming in handen.

M-assistance is gehuisvest in het oude bedrijfsgebouw van de Limburgse Industriële Dakwerken aan de Hasseltsesteenweg in Kortenbos. “Een goed jaar geleden kreeg ik te horen dat mijn toenmalige werkgever zijn zaak wou overlaten”, vertelt Brecht Lambrechts. “Ik was er toen ruim 5 jaar in dienst en had dus al heel wat ervaring opgedaan. Ik voelde me goed in de job en droomde al langer van een eigen zaak. Een unieke opportuniteit, dus.”

Brecht nam een jaar de tijd om de zaak helemaal te analyseren en de mogelijkheden voor een overname te bekijken. “Het ging toch om serieuze investering, dus moest ik alle verplichtingen, vergunningen en het financiële eerst op punt stellen. De overeenkomsten zijn intussen getekend en het nieuwe bedrijf is opgestart.”

M-assistance werkt zowel voor particuliere als professionele klanten, en laadt zowat alles op dat op wielen staat. “We zijn nu ook een erkend agentschap van Rent A Car, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we onze klanten zo snel mogelijk opnieuw mobiel kunnen krijgen.”

Brecht en Ewa krijgen in de aansturing van het bedrijf hulp van Marijke Menten, mama van Brecht. “Ik heb al een 13-tal jaren een kinderdagverblijf”, zegt ze. “M-assistance komt er nu bij. Iedereen van de familie staat achter het project van Brecht. We gaan hem steunen. En dat niet alleen in Sint-Truiden, waar ik mee aan het roer sta, maar ook in Zoutleeuw”, besluit Marijke.