Werknemers IT-bedrijf krijgen Volkswagen onder hun gat

IT-dienstenleverancier ACA IT-Solutions heeft het afgelopen jaar intrek genomen in 2 nieuwe kantoren en zal nu ook de hoofdvestiging in Hasselt verhuizen naar een andere, ruime locatie in de stad. Het nieuwe hoofdkantoor biedt bovendien extra mogelijkheden om de gewijzigde interne organisatie verder te ontplooien.

ACA DelorgeACA IT-Solutions heeft doorheen de jaren een fors groeitraject afgelegd. Het gevolg is dat het aantal medewerkers sterk is toegenomen, tot ongeveer 140 in totaal. Dit zorgt voor plaatsgebrek. Zo werd eerst de vestiging in Oevel veel te klein, waardoor een verhuizing naar een groter kantoor zich opdrong. Een tweede oplossing was de opstart van een kantoor in Gent. "Op die manier werd er ook meteen geïnvesteerd in een verdere regionale spreiding van de kantoren in Vlaanderen, waardoor werknemers een werkplek dichtbij huis hebben," zegt CEO Ronny Ruyters."

Tot slot moet nu ook het gebrek aan ruimte in het hoofdkantoor te Hasselt nog van de baan… “Door de grote toevloed aan nieuwe collega’s, hebben we in elk hoekje extra tafels en stoelen gezet,” aldus de CEO. “Hierdoor is het aantal vierkante meter per medewerker echt veel te krap geworden. Vandaar dat een verhuizing echt noodzakelijk is.” Als nieuwe hoofdkantoor heeft ACA IT-Solutions gekozen voor een mooie zichtlocatie aan de Grote Ring van Hasselt. “Boven de Volkswagen-garage van Delorge aan de Herckenrodesingel, vlakbij de kantoren van Het Belang van Limburg, hebben we een prachtige ruimte gevonden die we volledig naar onze eigen wensen kunnen inrichten,” vertelt Ronny Ruyters. “Einde maart moet alles klaar zijn. Het hele team kijkt erg naar uit naar de nieuwe werkomgeving.”

Nieuwe organisatiestructuur

De indeling van de ruimte zal gebeuren aan de hand van de nieuwe structuur die in het bedrijf is uitgetekend. “We werken nu volgens specialisatie in kleinere teams, die functioneren als kleine bedrijven binnen 1 groot bedrijf,” legt de CEO uit. “Elke entiteit (POD, binnen onze podulaire strategie) heeft zowel externe als interne klanten. Het spreekt voor zich dat al deze afdelingen een aparte plaats krijgen in het nieuwe gebouw. Daar krijgen ze de volle verantwoordelijkheid over hun projecten en kunnen ze met hun team de verdere groei van ons bedrijf gestalte geven.”

Met deze verhuizing speelt ACA IT-Solutions in op de expansie die in de nabije toekomst wordt verwacht. “We denken in 2016 zo’n 50 nieuwe medewerkers aan te werven,” aldus Ronny Ruyters. “Die groei moeten we in de nieuwe faciliteiten kunnen opvangen. Tegen het einde van 2019 schatten we met 300 collega’s te zijn om onze klanten te kunnen bedienen. De toekomst zal uitwijzen waar we al deze mensen een comfortabele werkplek kunnen aanbieden.”