Nieuws Limburg West-Limburgse bedrijven zijn wegenwerken beu

West-Limburgse bedrijven zijn wegenwerken beu

West-Limburgse bedrijven zijn wegenwerken beu

Al vele maanden ondervinden bedrijven uit Beringen, Tessenderlo en Ham grote hinder door wegenwerken in de buurt van de industriezones. Deze week zouden een aantal projecten worden opgeleverd, maar de ellende is nog niet ten einde. VKW Limburg vraagt verdere inspanningen naar bijkomende maatregelen en extra communicatie.

De bereikbaarheid van de bedrijven in en rond de industriezones Ravenshout en De Weven was de afgelopen maanden bedroevend. Op aandringen van de lokale ondernemers en VKW Limburg werden een aantal maatregelen genomen. “De problemen die we aan de kaak stelden, zijn niet in dovemansoren gevallen”, zegt Tine Thijsen van VKW, tevens secretaris van Ondernemersclub Beringen. “De communicatie is nu al beter, maar daarmee is de hinder niet van de baan.”

En dat klopt. Positief is dat het kruispunt van de N73 met de Snelwegstraat richting Ravenshout, klaar is. Er staan wel nog aanvullende werken op de agenda (Truibroek en aanleg van fietspaden). In het voorjaar worden in Ham en Beringen (Wasseven en Nijverheidsweg) elektronische vrachtwagensluizen geplaatst die het zwaar verkeer moeten weren. De brug van de Kanaalweg zal in de nabije toekomst definitief worden onderbroken voor gemotoriseerd verkeer. De nieuwe brug zal alleen voetgangers en fietsers toelaten.

Ondertussen zijn ook de werken aan de Paalsesteenweg (N29) en de Industrieweg in Beringen nog in volle gang. De streefdatum op deze wegen terug open te stellen, is Kerstmis.Daarna volgen nog enkele rioleringswerken in de omgeving…

Het blijft dus nog even doorbijten voor de West-Limburgse bedrijven….

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.