RogerVanDammeAlainWeygersDurbuy kopie

Weygers bakt zoete broodjes met Van Damme

Roger Van Damme, de meest gekende meester-patissier van het land, gaat in Durbuy een gloednieuwe zaak openen. De inrichting wordt volledig toevertrouwd aan de Hasseltse interieurbouwer Weygers. "Dit order is de kers op de taart", aldus Alain Weygers.

Vorig jaar nam de bekende sterrenchef en meester-patissier Roger Van Damme het Antwerpse desserthuis Désirée De Lille over. Voor een tweede vestiging van deze zaak, heeft Van Damme een historisch pand gekocht in Durbuy. Dat wordt nu volledig omgevormd tot een winkel, tearoom en brasserie in de Ardense sfeer.

De dessertenkoning gaat hiervoor in zee met Architectenbureau Atelier 47 en Weygers Totale Projectinrichting uit Hasselt. Het 35-jarige familiebedrijf onder leiding van Alain Weygers, is momenteel al volop bezig aan de werkzaamheden. De opdracht omvat het volledige interieurgebeuren, tot en met het laatste laagje verf.

"Er was meteen een klik met de opdrachtgever", getuigt Alain Weygers. "Hij omschrijft ons als 'hartverwarmend en professioneel', wat fijn is om te horen van zo'n gerenommeerde vakman. Voor ons is dit een echt prestigeproject, waar we heel fier op zijn, te vergelijken met soortgelijke opdrachten, zoals het Antwerpse luxe-hotel Gulde Schoen (van ex-Rode Duivel Mousa Dembélé) en de uitbreiding van La Butte Aux Bois in Lanaken", besluit Weygers.