Nieuws Limburg Wie gooit het best over een andere boeg?

Wie gooit het best over een andere boeg?

Wie gooit het best over een andere boeg?

Wie o wie is de beste innovator van Limburg? Een vakjury die de meest vernieuwende bedrijven goed in het oog houdt, heeft een eindselectie van 4 kanshebbers gemaakt: Belgian Cycling Factory (zeg maar Ridley), Cegeka, DroneMatrix en Vandersanden zullen van Sinterklaas vernemen of zij dé winnaar worden van de Limburgse Innovatie Award 2021.

“Limburg moet een inhaalbeweging maken om mee te zijn met het Europese koppeloton inzake digitale transformatie en innovatie”, zegt Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie en Innovatie bij Voka Limburg. “Vandaar dat we met onze Innovatie Award de bedrijven op dat vlak willen motiveren.”

Wie zijn de vier genomineerden anno 2021?

Het Diepenbeekse DroneMatrix is pionier in het ontwikkelen, testen en produceren van software en hardware oplossingen voor drones, bestemd voor industriële toepassingen.“Dronematrix toont zich volhouder op de moeilijke markt van drones, doordat ze kiezen voor een volledig eigen productie, ontwerp en ondersteuning”, oordeelt de jury. “Die durf en volharding maakt hen een unieke maar ook veilige keuze. In België, maar ook in de wereld weet men hen te vinden.”

De Beringse fietsproducent Belgian Cycling Factory, bekend van de merken Ridley en Eddy Merckx, en via de wielerploegen Lotto-Soudal en AG2R goed vertegenwoordigd in het profpeloton, heeft dé manier gevonden om de Belgische fietsen in de schijnwerpers te zetten. “Belgian Cycling Factory is met hun nieuwe configurator een voorbeeld van de omschakeling naar een digitale fabriek, waar de volledige supply chain mee wordt geoptimaliseerd en gestuurd”, merkt de jury op.

Cegeka is dan weer één van de grootste IT-dienstverleners in het land met hoofdzetel in Hasselt, telt vandaag meer dan 4.000 werknemers, heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. “Cegeka toont zich met hun nieuwste, volledig eigen innovatie Mobilize, meer dan een IT-expert”, vindt de jury. “Met deze innovatie geven ze het startschot voor meer eigen ontwikkelingen, die meer zijn dan een oplossing voor een klant.”

De kleine steenbakkerij uit Spouwen die Jaak Vandersanden in 1925 opende, is uitgegroeid tot het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa en sluit het rijtje van genomineerden netjes af. “Vandersanden toont zich met hun nieuwste innovaties niet gewoon een voorloper, maar leert ons dat disruptie in de bouw wel degelijk mogelijk is, en biedt hiermee een oplossing aan de tekorten in de bouw op vele vlakken”, luidt de commentaar van de jury.

Wie wil weten wie dit jaar met de Innovatie Award aan de haal gaat, moet wachten op Sinterklaas. Op 6 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.