Nieuws Limburg Wie wil er werken in Hoeselt?

Wie wil er werken in Hoeselt?

Wie wil er werken in Hoeselt?

Power Tools Distribution, onderdeel van Atlas Copco, creëert meer dan 20 bijkomende jobs in Hoeselt. Dat is het gevolg van een nieuwe business-unit die vanuit Tsjechië naar Limburg wordt overgeheveld. Intussen vreest de bedrijfsleiding wel dat de vacatures moeilijk ingevuld zullen geraken, een probleem dat zich al een tijdje stelt.

Enkele jaren geleden nam Atlas Copco de firma Edwards over, een producent van vacuümpompen. De distributie hiervan gebeurde tot dusver vanuit een eenheid in Tsjechië. Door de centrale ligging van Limburg en de uitstekende referenties van Power Tools binnen de eigen groep, heeft het management in Zweden beslist dat de hele afdeling naar Hoeselt verhuist.

Een opsteker voor Kurt Andries, General Manager van Power Tools Distribution: “De beslissing is gestoeld op de ervaring en toewijding die we hier in Hoeselt al 29 jaar aan de dag leggen”, zegt hij tegen Gert Schreurs, die namens VKW Limburg zopas op bezoek was. “Naast de meer dan 20 bijkomende arbeidsplaatsen, zorgt dit ook voor bijkomende werkzekerheid en zet het ons nog meer op de kaart als dé strategische en stabiele logistieke hub binnen de Atlas Copco-groep. 2021 kondigt zich op meerdere vlakken aan als een goed jaar. We merken immers dat ook investeringen bij onze klanten opnieuw terug aantrekken.”

Toch uit Kurt Andries ook een grote bezorgdheid. “Verder blijven groeien is uitstekend natuurlijk, maar vergt wél voldoende menselijk kapitaal. En zelfs in deze coronatijden wringt daar het schoentje. Ook voor een bedrijf dat over heel wat troeven beschikt om bijkomend mensen aan te trekken. Het lijkt wel dat er door corona momenteel erg weinig beweegt op de arbeidsmarkt. Op dit moment hebben we al minstens een 10-tal openstaande vacatures (op een totaal van 230), zowel voor magazijniers, planners, order handlers, maar ook financiële profielen. Vacatures die we moeilijk ingevuld krijgen. Hopelijk komt er weldra terug wat meer mobiliteit op de arbeidsmarkt en kunnen we snel de nodige profielen aantrekken.”

Ook in de andere Belgische vestigingen van Atlas Copco, zoals Overijse (170 mensen vandaag) en Wilrijk (3.000 mensen), wordt momenteel druk gezocht naar extra mankracht. In totaal heeft de wereldleider in industriële productie-machines zo’n 130 openstaande vacatures.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.