Wie wint de verbetercheque van 25.000 euro?

Test & Measurement Solutions uit Hasselt, misschien bij enkelingen nog gekend onder de oude naam ES International, heeft de 3 genomineerden bekendgemaakt voor de wedstrijd Time for a Quality Boost. De 3 geselecteerde bedrijven maken kans op een cheque van 25.000 euro om hun kwaliteit te verbeteren. Kurt Hensen, CEO van Test & Measurement Solutions (T&MS) wil met deze wedstrijd ondernemingen stimuleren om permanent na te denken over verbeterprocessen en hun streven naar het leveren van meerwaarde verder aanscherpen.

De 3 genomineerden zijn Betonfabriek De Bonte (Waasmunster), Dana Spicer Off-Highway (Brugge) en het Limburgse bedrijf ViskoTeepak in Lommel, waar cellulose en darmen voor vleeswaren worden gemaakt.

Kurt Hensen.2.jpgKurt Hensen: “We zijn blij dat we opnieuw bedrijven in heel Vlaanderen bereikt hebben met ons initiatief. Deze drie dossiers zijn mooie voorbeelden van ondernemingen die begrepen hebben dat een efficiënter inspectie-, controle- of meetsysteem een belangrijke bijdrage kan betekenen om betere producten af te leveren bij de klanten. Menselijke precisie is beperkt, en vaak volstaat visuele inspectie niet om een efficiënte controle van een afgewerkt product te kunnen uitvoeren. Dit is vaak enorm stresserend voor de betrokken operatoren. Het installeren van een visueel inspectie- of meetsysteem heeft dus een dubbele functie: enerzijds het aantal 'out-of-specs' tot een minimum beperken en anderzijds de druk voor de operator verlagen, waardoor die zich kan concentreren op andere stappen in het productieproces.”