Wie wordt het fitste bedrijf van Limburg?

Het Fitste Bedrijf van Limburg is een wedstrijd waarbij de personeelsleden gedurende 12 weken een gezonde levensstijl aanleren. De fitheid van de deelnemers wordt aan het begin en het einde van het programma gemeten. Het bedrijf dat in deze periode de meeste vooruitgang boekt, mag zich Het Fitste Bedrijf van Limburg noemen.

foto Het Fitste BedrijfDe competitie werd vrijdag voorgesteld in Hasselt. Initiatiefnemer is Wouter Goris van Ready2improve, een organisatie die professioneel bezig is met de begeleiding van mensen die aan hun gezondheid willen werken. "Mentale frisheid bereik je door stress onder controle te houden, maar ook door efficiënt time management en afwisseling in je job. Een fysiek gezond lichaam kan het gevolg zijn van evenwichtige voeding, beweging en het afzweren van de sigaret."

Dit heeft effect op de prestaties die tijdens de werkuren worden neergezet. Christa Jouck (CEO van Officenter) en deelnemer aan Het Fitste Bedrijf, legt uit: “Als medewerkers gezond leven, heeft dat positieve gevolgen. Stress op de werkvloer verlamt je werknemers, terwijl fitte en gelukkige werknemers net efficiënter werken. De competitie met andere bedrijven wakkert bovendien het groepsgevoel onder collega’s aan.”

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen steunt het initiatief: "Als werkgevers en werknemers gezond zijn, komt dat niet alleen de personen in kwestie, maar het hele bedrijf en dus ook de hele samenleving ten goede. Gezondheidsinitiatieven van werkgevers zijn positief voor de samenleving én het bedrijf zelf.”

Made in Limburg is één van de partners van Het Fitste Bedrijf van Limburg. Ook wij zullen het programma volgen dat in februari 2016 van start gaat. Meer informatie en een inschrijvingsformulier is te vinden via deze link. Wij dagen u uit: wie doet beter dan Made in Limburg?!