Nieuws Limburg Wienerberger breidt fabriek in Lanaken fors uit

Wienerberger breidt fabriek in Lanaken fors uit

Wienerberger breidt fabriek in Lanaken fors uit

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, gaat de komende maanden een belangrijke investering doen in zijn gevelstenenfabriek in Veldwezelt, het voormalige Heylen Bricks. “Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, wordt de capaciteit met 33 procent verhoogd”, zegt plantmanager Jan Grobet.

Een tiental jaar geleden nam Wienerberger de vroegere steenbakkerij Heylen Bricks in Veldwezelt (Lanaken) over. Gaandeweg groeide het bedrijf van een 50-tal naar 65 werknemers, terwijl de productiecapaciteit opgedreven werd naar maximaal 243 ton per dag.

Het gamma slaat aan, waardoor het aanbod de vraag nog moeilijk kan bijbenene. En dus staat er opnieuw een uitbreiding van de machinerie op de agenda. “Zo wordt de tunneloven verlengd met 25 meter, een louter interne aanpassing”, zegt Joachim Hollevoet, milieucoördinator van het bedrijf. “Dat zal gebeuren in het komende voorjaar, zodat we in het tweede halfjaar de oven kunnen opstarten.”

De bijkomende capaciteit betekent bovendien dat er extra banen gecreëerd worden, maar het juiste aantal is nog niet bekendgemaakt.

EVH

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.