Nieuws Limburg “Wij maken hr-professionals alsof ze voor onszelf zijn”

“Wij maken hr-professionals alsof ze voor onszelf zijn”

“Wij maken hr-professionals alsof ze voor onszelf zijn”

Om vandaag een verschil te maken in de rekrutering en retentie van medewerkers moet je over straffe hr-professionals beschikken. Maar ook die zijn erg schaars op de arbeidsmarkt. Daarom heeft hr-dienstverlener Itzu een trainingsprogramma opgezet waarmee veelbelovende talenten in 9 maanden worden klaargestoomd voor een boeiende job in de hr-sector.

In het Itzu hr-traineeship zullen de talenten gedurende 9 maanden kunnen proeven van uiteenlopende aspecten in het hr-domein. “Hiermee willen we een nieuwe generatie professionals klaarstomen voor het werkveld door ze zelf binnen onze bedrijfsmuren te gaan opleiden”, zegt Koen Janssen van Itzu. “We worden met z’n allen geconfronteerd met een ongeziene arbeidskrapte. Ook de hr-sector blijft hier niet van gespaard. De ideale kandidaat vinden, is bijna onbegonnen werk. En anderzijds is het voor pas afgestudeerden zonder ervaring niet makkelijk om tot de arbeidsmarkt toe te treden. Vandaar ons initiatief om de starters in eigen huis ervaring te laten opdoen. Als full-service hr-partner zit Itzu natuurlijk in pole position om hen te laten proeven van alle domeinen binnen het hr-landschap.”

Een select groepje van kandidaten zal in het traineeship gedurende 9 maanden een fulltime opleidingstraject doorlopen. “Hierbij worden de trainees eerst ondergedompeld in een bootcamp, waar ze gedurende een week kennismaken met de Itzu-waarden en hun onboardingstraject van start gaat. Verder krijgen ze enkele nodige theoriesessies, waarbij ze wegwijs gemaakt worden in wetgeving, softwaresystemen, enzovoort. Kortom alles om inzetbaar te zijn in de praktijk. Vervolgens gaan de trainees aan de slag op de werkvloer. Ze gaan telkens 3 maanden een afdeling helemaal doorgronden en schuiven dan door naar andere diensten. Zo krijgen ze praktijkinzichten in recruitment, talent management, payrolling, soft-hr, enzovoort. Als ze helemaal klaar zijn, kunnen de getrainde professionals bij Itzu aan de slag, of bij één van onze klanten.”

Dit trainee-programma maakt bij Itzu deel uit van hun Talent Hub, een divisie die interne opleidingen voorziet. “Het is voor ons immers niet alleen van belang om nieuw talent binnen te halen, maar ook het eigen talent nieuwe mogelijkheden en tools aan te reiken om zichzelf verder te ontplooien en (door) te groeien”, besluit Janssen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Rik B. 2022-11-23 07:54:16

Knap initiatief Koen & Co! Veel succes en als ik een bijdrage kan leveren, geef dan een seintje: Rik.boulogne@gmail.com

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kapitein kiest voor Corda

CaptainWork, het nog jonge agentschap dat (vooral via video en social media) klanten bijstaat in hun employer branding en rekrutering,… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.