Nieuws Limburg Wijnhandel Licata komt lege flessen aan huis ophalen

Wijnhandel Licata komt lege flessen aan huis ophalen

Wijnhandel Licata komt lege flessen aan huis ophalen

De Diepenbeekse wijnhandel Licata Vini pakt opnieuw uit met een stunt. De komende drie weken gaat het team van Laurent Licata bij de Limburgse particuliere klanten de lege wijnflessen ophalen. Als return geeft Licata hiervoor zelfs nog een waardebon die kan oplopen tot 50 euro. “Op deze manier willen we onze trouwe klanten in de watten leggen,” zegt zaakvoerder Laurent Licata. “Bovendien worden de opgehaalde flessen nadien milieuvriendelijk verwerkt door het Lummense bedrijf G.R.L.”

Lege flessen die niet bij Licata werden gekocht, worden eveneens meegenomen. “We willen de actie niet te eng bekijken,” aldus nog Licata. “Het is en blijft een ludiek initiatief. Uiteraard hopen we dat de deze lege flessen later zullen vervangen worden door Licata-wijnen…”

Licata krijgt voor dit project de ondersteuning van een andere Limburgse onderneming, de firma G.R.L.-Glasrecycling uit Lummen. De ingezamelde wijnflessen worden via een volledig CO² neutraal verwerkingsproces omgezet tot zuivere scherven. Deze nieuwe grondstof wordt ingezet door de glasverwerkende industrieën tot nieuwe producten. Zaakvoerder Raf Vanswartenbrouck licht toe: “Wij ondersteunen elk initiatief dat de consument aanzet tot een perfecte scheiding van zijn eigen glasstroom aan de bron. Kwaliteit en service zijn sleutelwoorden binnen onze onderneming. Hierin liggen dan ook de raakvlakken met Licata. Samen met onze medewerkers zijn wij trots om ons logo te kunnen plaatsen bij dit initiatief.”

Deze actie is een proefproject. Indien ze aanslaat, zal ze ook in andere provincies herhaald worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.