vvs hasselt wijzer

Wijzer de weg vinden in Hasseltse bedrijvenzones

Op vraag van de Hasseltse bedrijven om beter gevonden te worden door bezoekers, heeft het stadsbestuur in samenwerking met de firma VVS een uniforme bewegwijzering in diverse kleuren uitgewerkt.

“Het is belangrijk dat de bedrijvenzones op ons grondgebied vlot bereikbaar zijn en het zoekverkeer maximaal wordt vermeden”, zegt de Hasseltse schepen van Economie Rik Dehollogne. "Daarom zijn we ingegaan op de vraag van de ondernemers om een nieuwe soort bewegwijzering op te zetten. Samen met de Hasseltse onderneming VVS zijn we tot een mooi resultaat gekomen."

"De bewegwijzering is zo opgesteld dat hoe dichter men bij de bestemming komt, de signalisatie telkens gedetailleerder wordt", zegt Lieven 's Heeren van VVS. "Zo kan je eerst algemene aanduidingen zoals ‘Corda-Kiewit’ of ‘Quartier Canal’ volgen, dan de verschillende kleuren en tenslotte ook de straatnamen met nummers. Per bedrijf is het optioneel mogelijk om in dezelfde kleuren en stijl een persoonlijke totem te plaatsen."

“Deze oplossing zal leiden tot een betere bereikbaarheid en vindbaarheid van onze Hasseltse ondernemingen, een verhoging van de verkeersveiligheid -en leefbaarheid en een kwalitatieve opwaardering van de bedrijvenzones", aldus nog Dehollogne. "De stad investeert ongeveer 90.000 euro in de vernieuwing van deze bewegwijzering."