Nieuws Limburg Willekeur om taxibedrijven in leven te houden

Willekeur om taxibedrijven in leven te houden

Willekeur om taxibedrijven in leven te houden

De Limburgse taxibedrijven zitten met de handen in het haar. Omdat er veel meer thuiswerk gebeurt, het nachtleven is stilgevallen, er geen luchthavenvervoer meer nodig is, en alle events zijn afgelast, is hun business als een pudding in elkaar gezakt. Waar sommige taximaatschappijen wél mogen rekenen op het overbruggingsrecht door de overheid, wordt dat bij collega’s pertinent afgewezen. “Het kan niet dat er met 2 maten en 2 gewichten wordt gewerkt”, aldus de Limburgse taxibedrijven, die de steun krijgen van Unizo Limburg.

“Vorige week hadden we een overleg met een tiental Limburgse ondernemers uit de taxi-sector”, legt Bart Lodewyckx uit. “De reden hiervoor was de verschillende beoordeling van hun aanvragen voor het crisisoverbruggingsrecht. Bepaalde aanvragen werden positief beoordeeld door de sociale verzekeringsfondsen, terwijl andere geweigerd werden. Nochtans ging het om taxi-ondernemers in dezelfde stad actief waren via hun gemeenschappelijk accountantskantoor een identieke aanvraag indienden….”

De regels zijn nochtans duidelijk. Taxichauffeurs die zich hoofdzakelijk richten op vervoer in het kader van huwelijken, het nachtleven of evenementen, komen expliciet in aanmerking voor ondersteuning. Voor de heropstart geldt dit ook voor shuttlediensten naar luchthavens en treinstations, taxi’s die horecaklanten en shoppers oppikken, of professionele chauffeurs in het toerisme, recreatie, enzovoort.

“Indien de regels worden toegepast, zouden al onze taxibedrijven het overbruggingsrecht moeten krijgen”, aldus nog Lodewyckx. “Wij adviseren de sociale verzekeringsfondsen om al deze aanvragen te herbekijken en dit manueel te beoordelen in plaats van door een computerprogramma te jagen…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.