Willy Naessens: "Naar Limburg gekomen om te blijven"

Met een doordachte ‘Limburg-strategie’ wist de enigszins excentrieke Oost-Vlaamse industrie- en zwembadbouwer Willy Naessens op korte tijd een belangrijk aandeel van de lokale bouwprojecten te veroveren. “We hebben hier heel bewust een eigen vestiging geopend, extra inspanningen gedaan op commercieel vlak en gekozen voor Limburgse onderaannemers om ons te promoten bij nieuwe klanten,” zegt Jan Huysmans, de vestigingsdirecteur van Willy Naessens in Tessenderlo. “Gezien de sterke vertegenwoordiging van lokale staalbouwers hebben we onze plaats moeten zoeken, maar intussen staan we tussen de grote jongens.”
Naessens overbrugde de crisis met enkele grote projecten, zoals voor WDP-Terumo in Genk (16.000 m2). Deze week werd gestart met een project van dezelfde omvang bij Essers, ook in Genk. “Intussen blijven ook de KMO’s verder investeren,” aldus nog Huysmans. “Die blijven goed voor 80% van onze business. Alleen de prijzen zijn fors gezakt omwille van de verhoogde concurrentie.”

Stallenbouw
De bouwfirma heeft haar draai gevonden in Limburg. “Zeker, we investeren verder in mensen, machines en in ons gebouw. Op commercieel vlak gaan we extra inzetten op stallenbouw. Zonder hier expliciet reclame voor te maken, hebben we recent 3 mooie projecten in Limburg getekend. De landbouwers vormen een doelgroep met veel potentieel.”