OCHH Hermans Verstraten

Wim Verstraten (Cuva) nieuwe voorzitter OCHH

Wim Verstraten, gedelegeerd bestuurder van Cuva Voeding, is de nieuwe voorzitter van Ondernemingsclub Houthalen-Helchteren (OCHH). Hij volgt Marnik Hermans op.

Het was tijdens de jaarvergadering van de ondernemersvereniging dat de fakkel officieel werd overgedragen. Zoals dat hoort, werd de uittredende voorzitter in de bloemen gezet. “Marnik Hermans groeide tijdens zijn voorzitterschap uit tot een bruggenbouwer”, zegt Tine Thijsen, manager Lokale Werking bij VKW Limburg. “Vandaag strekt de horizon van OCHH zich uit tot ver buiten de gemeentelijke grenzen, werden de banden met de scholengemeenschap verder aangehaald, en zetelen de bestuursleden meer dan ooit in adviescommissies en overlegorganen.”

Opvolger Wim Verstraten was al bestuurslid van OCHH en tot voor kort voorzitter van de Handelaars Houthalen Centrum (HHC). Hij wil de schakel zijn tussen de lokale handelaren en de industriëlen bedrijven, alsook de belangen van de ondernemer op de politieke agenda plaatsen. “Dat onze gemeente al te vaak letterlijk stilstaat, is geen nieuws”, zegt hij. “Het hoeft ook geen betoog dat we samen met alle partijen moeten werken aan een duurzame oplossing om de mobiliteitsknoop te ontwarren. Met een lokaal bestuur dat ondernemingsgezind is, hebben we nochtans heel wat troeven in handen. Daarnaast zie ik ook een rol weggelegd voor onze club om de link met het onderwijs, opleidingsinstanties en de VDAB nog verder uit te diepen. Een sterke combinatie van deze actoren zou ons kunnen wapenen tegen de desastreuze leegloop aan technisch geschoold personeel”, aldus de kersverse voorzitter.