16473884_10209767228871428_3014762544394463727_n

Winefair countert Tournée Minérale met knipoog

OK, het is wel met een knipoog, maar toch maakt de keten van Vlaamse wijnbeurzen Winefair een sterk statement. Met Tournée VINerale countert de Limburgse organisator Stefan Frissen de Tournée Minérale, waarbij vele Vlamingen zich engageren om een maand lang geen alcohol te drinken.

"De cafés, maar ook de wijnhandelaren mogen niet de dupe worden van het initiatief", vindt Frissen. "Er wordt aan hun broodwinning geraakt als iedereen massaal de wijn en het bier links laat liggen. Vandaar dat we iedereen oproepen om een goed glas wijn te appreciëren. Alleen maar water drinken is ook maar niks... Trouwens, het is wetenschappelijk bewezen dat wijn drinken -weliswaar in beperkte mate- goed is voor de gezondheid."

Met zijn ludieke campagne haalde Frissen zelfs het VTM-nieuws... Hij is overigens niet de enige die een tegenbeweging op gang heeft gebracht. Een aantal vriendengroepen houden deze maand de Tournée Pertotale, waarbij ze net het biertje extra drinken dat de collega heeft laten staan. Perceptie is alles!