Winkelpark is kick-off voor Waals offensief Gijbels

Vlakbij de Ikea-vestiging van Hognoul is bouwbedrijf Mathieu Gijbels gestart met de aanleg van een nieuw winkelcentrum. Het retailpark met de naam Roua komt waar vroeger de discotheek Le Brasil stond, en zal zeker ook veel Vlaamse kooplustigen aantrekken. Nog voor de start van de bouwwerken is al 80 procent van de winkeloppervlakte verkocht of verhuurd.

Roua Awans GijbelsVoor Mathieu Gijbels betekent de opdracht een flinke boost in het waarmaken van de ambitie om de Waalse markt in te palmen. “We zijn volledig gestructureerd om onze Franstalige klanten even goed te kunnen servicen als onze Nederlandstalige,” aldus Joël Melaerts, commercieel directeur. “Wallonië is een regio met veel braakliggend terrein en veel gebouwen die een herbestemming moeten krijgen.”

“Dat biedt extra opportuniteiten voor ons,” vervolgt collega Philippe Carlier. “Zeker omdat Luik eigenlijk in onze achtertuin ligt en de lokale ondernemers zeer veel vertrouwen stellen in bedrijven uit Limburg die zich vlot aanpassen en integreren in Wallonië. De Waalse markt wordt dus zeker één van onze prioriteiten de komende jaren.”

Mathieu Gijbels mikt voor 2013 op een omzet van 10 miljoen euro in Wallonië, een toename van 54 procent.