UFS Veldeman Eagles

Winnaars Super Bowl trainen in tent uit Bree

Afgelopen zondag mochten de Philadelphia Eagles zich kronen tot winnaar van de Super Bowl, de belangrijkste trofee in het American Football. Of er een rechtstreeks verband is, valt moeilijk aan te tonen, maar feit is wel dat de winnaars al 16 jaar trainen in een indoor hal van de Veldeman-groep uit Bree.

American Football is nog steeds de belangrijkste sport in de VS. Honderden miljoenen tv-kijkers en streamers hebben zondag naar de Super Bowl gekeken, de finale tussen de winnaars van de twee 'conferences' om uit te maken wie nationaal kampioen is. Na een spannende finale moesten de winnaars van vorig jaar, de New England Patriots, de duimen leggen voor de Philadelphia Eagles.

En daar is tot in Bree een glas op geklonken. De Eagles trainen immers al 16 jaar in een indoor constructie van Universal Fabric Structures, een dochteronderneming van Veldeman. Het gaat om een terrein van 60 meter breed en 90 meter lang, waar een stalen structuur met een weerbestendig zeil rondom is opgebouwd. Er is airconditioning aanwezig, zodat de temperatuur, vochtigheidsgraad en geur onder controle kan worden gehouden. Een groot verschil met de vorige accommodatie van de Eagles, een 'blaas' die altijd koud en vochtig was.

Ook KRC Genk traint trouwens in een soortgelijke indoor hal, gebouwd door Veldeman.