gebrande winning

“Winnen went nooit”, weet die van de Winning

Een echte verrassing is het niet: restaurant De Gebrande Winning uit Sint-Truiden is dinsdagavond verkozen tot beste bierrestaurant van België. “Het is de vijfde keer dat we winnen. Best wel straf eigenlijk”, zegt een supertevreden chef Raf Sainte.

Zelfs al is het de vijfde keer dat De Gebrande Winning met de titel aan de haal gaat, succes went nooit. “Het blijft nog altijd speciaal. Net voor het moment dat ze de winnaar bekendmaken, is het telkens stressen”, vertelt Sainte. Zijn zaak evolueerde van een 'grootmoeders keuken' naar gastronomie voor de middenklasse.

“Door onze vermelding in de Bib Gourmand van Michelin serveren wij nog altijd een driegangenmenu voor 39 euro. Elk jaar zijn we een stapje verder gegaan. We werken meer en meer aan onze gastronomie. Ook staan er op onze kaart intussen 575 bieren. Zelfs alcoholvrije”, knipoogt Sainte richting Tournée Minérale.

Er viel nog meer Limburgs succes te noteren, want het Hasseltse restaurant Taratata strandde in dezelfde categorie op de derde plaats. En bij de beste events kaapte The Beer Experience in Heusden-Zolder de eerste prijs weg. Tot slot nog één keer Limburgs eremetaal: Marlou uit Zonhoven is volgens de meer dan 3.000 stemmers de op één na beste bierhandel in België.