Nieuws Limburg “Winstbejag” investeerders nekt Dilsense windmolens

“Winstbejag” investeerders nekt Dilsense windmolens

“Winstbejag” investeerders nekt Dilsense windmolens

De Bestendige Deputatie van de provincie Limburg heeft de milieuvergunning geweigerd voor de bouw van 5 windmolens in de industriezone IQ Park in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De Provinciale Commissie had hier nochtans een positief advies over afgeleverd. “Maar dat leggen we dus naast ons neer”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a). “Eerder hadden de gemeentelijke instanties een negatief advies gegeven, en daar houden we ook rekening mee. Evenals met de 302 bezwaarschriften die door de buurtbewoners zijn ingediend.”

IQpark-sliderpic10

Vandenhove zegt ook dat de beslissing onder meer is ingegeven “omdat het dossier louter draait om winstbejag, aangezien de bedrijven zelf de opgewekte energie willen gaan gebruiken”. De nv IQ Park, waarin ondernemers Luc Thijs (Alro) en Ewald Houben (Houben Bouw en Interieur) vertegenwoordigd zijn, had volgens de deputé ook een luik voor burgerparticipatie moeten voorzien. “Ik ben consequent en laat het algemeen belang primeren op winstbejag bij de toekenning van milieuvergunningen”, aldus Vandenhove. De beslissing wordt in Dilsen-Stokkem toegejuicht door schepen van Milieu en Ruimtelijke Ordening Koen Sleypen (ook sp.a-Vooruit 2012).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.