Winterprik is kerstcadeau voor de Condé

Niet iedereen heeft de voorbije winterprik op gevloek onthaald. De gigantische vraag naar winterbanden was bijvoorbeeld mooi meegenomen voor Banden de Condé in Hasselt. "Sorry voor de mensen die veel last van de sneeuw hebben gehad, maar voor ons was dit uiteraard een zegen," zegt bestuurder Frank Van Parijs. "We zijn ons nieuwe boekjaar op 1 oktober dus uitstekend gestart en hopen deze lijn te kunnen doortrekken."

de Condé rekent daarvoor al lang niet meer op de bandenservice alleen. "Klopt, want we zijn nu een groep die sterk gediversifieerd is, zowel in binnen- als buitenland," zegt Frank Van Parijs nog. "Denk bijvoorbeeld aan ons EBTS, wat staat voor European Breakdown Tyre System. Dat is een depannagedienst over heel Europa om trucks met problemen uit de nood te gaan helpen. Vanuit Hasselt verzorgen we bijvoorbeeld de service voor 70.000 trailers van GE Capital. Voor Essers doen we hetzelfde. Zowat 96% van deze activiteiten gebeurt in het buitenland, goed voor 70 jobs."

Met de derde generatie inmiddels aan het roer, is de Hasseltse groep dus nog steeds heel ambitieus. "Zeker en vast. Zoals iedereen in de sector hebben we wel wat last gehad van de crisis, maar juist de verscheidenheid in activiteiten heeft ervoor gezorgd dat we iedereen in dienst konden houden en geen vestigingen moesten sluiten (intussen een 14-tal). Daar zijn we heel blij mee, want we gaan iedereen hard nodig hebben om onze groeiplannen verder in te vullen," besluit Frank Van Parijs.