Wit-Gele Kruis werft aan met 100 per uur…

Op de tijd dat u dit stukje hebt gelezen, tekende er waarschijnlijk een nieuwe verpleegkundige een arbeidscontract bij het Wit-Gele Kruis Limburg. “Vorig jaar hebben we 90 nieuwe mensen aangeworven, we zitten daarmee op 1530 werknemers,” zegt algemeen directeur Luc Bijnens. “De vraag naar thuisverpleegkundigen blijft inderdaad aanhouden. Gelukkig stijgt ook het potentieel van nieuwe medewerkers waar we uit kunnen putten. Zowel het aantal verpleegkundigen neemt toe, als het aantal afgestudeerden dat specifiek kiest voor een job in de thuisverpleegkunde. Een verdienste ook van onze communicatiedienst. Maar voor alle duidelijkheid: als vzw is de groei van onze organisatie geen doel op zich, wel om een zo goed mogelijke zorg te verlenen aan onze patiënten.”

Met een omzet van zo’n 70 miljoen euro is het Wit-Gele Kruis ook op dat vlak benijdenswaardig voor veel reguliere ondernemingen. “Dat bedrag is een optelling van de RIZIV-subsidies die we krijgen en de inkomsten van diensten als het uitlenen van materialen, personenalarmen, enzovoort,” legt Luc Bijnens uit. “We investeren ook veel middelen, bijvoorbeeld in de bouw van nieuwe vestigingen, zoals in Alken, As, Hamont-Achel, Beringen en Hoeselt. In totaal hebben we nu 29 afdelingen, en daar zullen er zeker nog bij komen.”

Ook als vzw heeft het Wit-Gele Kruis overigens intensieve samenwerkingsverbanden met lokale ondernemingen. “Ik denk aan de ontwikkeling van innovatieve toepassingen, samen met EDM. Of aan alle Ford-garages die zowat 1400 wagens mogen onderhouden. Het wagenpark alleen kost ons meer dan 4 miljoen per jaar.”