Nieuws Limburg Wit konijn wordt nieuwe directeur van LRM

Wit konijn wordt nieuwe directeur van LRM

Wit konijn wordt nieuwe directeur van LRM

De Raad van Bestuur van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft Tom Vanham aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Wie? Vanham is momenteel CEO bij Generali Belgium. De 42-jarige was voordien nog actief bij AXA, AIG Europe en Accenture.

Het zal op 1 januari zijn dat Vanham de fakkel overneemt van Stijn Bijnens, die LRM na 11 jaar verlaat om CEO te worden van Cegeka. De nieuwe directeur is vandaag actief bij verzekeringsmaatschappij Generali Belgium. Van opleiding is hij Master in de Rechten (KU Leuven). Later volgde hij o.a. een postacademische opleiding Bedrijfseconomie (Antwerp Management School). Na zijn studies startte hij zijn carrière in de verzekeringssector bij AIG Europe (Benelux en New York) en bij Marsh. In 2006 stapte hij over naar Accenture waar hij opdrachten deed in heel Europa. Na deze periode als management consultant en senior manager, nam hij in de periode 2010-2014 directiefuncties op bij AXA Belgium en bij AXA Group in Parijs met verantwoordelijkheden in Centraal en Oost-Europa. In 2014 werd hij aangesteld als Chief Distribution Officer bij Generali Belgium, een verzekeringsmaatschappij met 430 medewerkers, om er in 2017 CEO te worden.

“Zeer tevreden”
Hugo Leroi, Voorzitter van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM: “Toen Stijn Bijnens in mei aankondigde dat hij LRM zou verlaten om CEO te worden van Cegeka, stond LRM voor de uitdaging om een waardige vervanger te vinden. Ik ben zeer tevreden dat Tom Vanham zich aangesproken voelde door de vacature. Hij heeft al een indrukwekkend professioneel parcours afgelegd. Met zijn ervaring als CEO van Generali Belgium, en in het leiden van zowel kleine als grote organisaties, kan hij nieuwe inzichten aanreiken voor het ontwikkelen en optimaliseren van de bedrijven- en vastgoedportefeuille van LRM. Samen met de raad van bestuur heb ik er het volste vertrouwen in dat Tom Vanham de juiste persoon is om, in opvolging van huidig algemeen directeur Stijn Bijnens, de LRM groep doorheen een nieuw hoofdstuk van groei, impact en relevantie te loodsen.“

Ervaring
Tom Vanham zelf is er klaar voor: “In mijn vorige rollen en verantwoordelijkheden was ik steeds gefocust op het behalen van resultaten op een respectvolle en duurzame manier. Ik laat mij leiden door creativiteit en ondernemerszin. Mijn ervaring in verschillende directiecomités en raden van bestuur, zowel in binnen- als buitenland, heeft mij goed voorbereid op deze nieuwe uitdaging en belangrijke rol in het Limburgs economisch weefsel. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring in verschillende domeinen van pas zal komen om LRM, samen met de raad van bestuur, de collega’s en alle stakeholders, te begeleiden in het realiseren van maatschappelijk relevante groei en verdere professionalisering.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.