Nieuws Limburg Withofs wil weg: bye bye Briegden?

Withofs wil weg: bye bye Briegden?

Withofs wil weg: bye bye Briegden?

Het transportbedrijf Withofs gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Op de huidige site in Briegden (Lanaken) zitten ze zonevreemd, en is er geen plaats meer om uit te breiden.

De familie Withofs baat al sinds 1930 een transportbedrijf uit aan de Kiezelweg in Briegden, een gehucht van deelgemeente Gellik. Huidig zaakvoerder Gino behoort tot de derde generatie. In bijna een eeuw werd de onderneming uitgebouwd tot een florissant bedrijf met zeventig werknemers. De firma heeft een vijftigtal vrachtwagens – hoofdzakelijk bulktransport – en ook nog een twintigtal in onderaanneming. “Daarnaast werd in 2007 de joint venture Handico Trucking opgericht, die twintig personeelsleden telt en vooral containertransport verricht met zes eigen vrachtwagens en een tachtigtal in onderaanneming”, aldus de zaakvoerder.

Withofs wil nu verder uitbreiden, maar kan dat niet op de huidige, beperkte locatie. “We willen inderdaad groeien, maar de toekomst hier is onzeker omdat we zonevreemd liggen”, zegt Gino Withofs. “Daarom hebben we contact opgenomen met het gemeentebestuur en zijn we tot een consensus gekomen over een eventueel toekomstscenario.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Jolein Martens (Open Vld): “De huidige Withofs-site is amper 1,2 hectare groot en we willen deze uitbreiden tot een zone van 2,5 hectare om er nieuwe kmo’s te laten bouwen. We hebben op dit moment immers een tekort aan kmo-gronden in onze gemeente. De laatst beschikbare werd in 2019 verkocht. Door de creatie van nieuwe kmo-percelen zal bijkomende lokale tewerkstelling worden gegenereerd. Hoe dan ook, voorzien we voor de huidige bedrijven in dit gebied (waaronder dus Withofs) een gefaseerd uitdoofscenario.”

Hoe het dan verder moet met Withofs Bulk Transports, Handico Trucking en tankstation Van Raak? “Wat de toekomst brengt, blijft op dit ogenblik koffiedik kijken”, stelt Gino Withofs. “Het hangt af van heel wat randvoorwaarden. We kijken op termijn alleszins uit naar een andere en grotere locatie van minstens 3 hectare. Maar die is er op dit ogenblik niet in Lanaken, en ook niet meteen in de aangrenzende gemeenten. We bekijken nu alle mogelijke opties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.