logobase_oranje-page1

Wondernemer familie Ceyssens, Eurosol

Eurosol: zonneschijn op maat“Vijftig jaar ervaring en kennis in ons familiebedrijf”Jet ZAAKVOERDER IN BEELD: Eurosol 461425Jullie gaan er prat op om zoveel mogelijk met Belgische producten te werken. Vanwaar die keuze?

Anne Ceyssens, administratief verantwoordelijke: “Het biedt ons de mogelijkheid om kort op de bal te spelen. Op die manier slagen wij erin om de levertijd tot een absoluut minimum te beperken. Het laat ons eveneens toe om de werven snel op te volgen. Bovendien mogen we best trots zijn op de Belgische innovatie en kwaliteit. En waarom verder zoeken als je het dichtbij ook vindt? Natuurlijk beperken wij ons niet tot de landgrenzen . Kwestie van op de hoogte te zijn van wat er leeft op de markt, welke modellen en kleuren eraan komen …”

Jullie beschikken over ik enorm veel producten in jullie aanbod. Wat is de absolute topper momenteel?

Anne Ceyssens: “Het lamellendak. Dat verkoopt als zoete broodjes. Met Brustor hebben wij ook hier een Belgische leverancier. Het voordeel is dat zij het lamellendak als een van de eersten op de markt gebracht hebben en wij meteen op de kar gesprongen zijn.  Eurosol heeft het product dan ook voor 100 % onder de knie. Ik mag zeggen dat wij op dat vlak toch een stap voor hebben op onze concullega’s.”

Over concullega’s gesproken … Waarmee onderscheiden jullie zich nog van de sectorgenoten?

Anne Ceyssens: “Dat we een familiebedrijf zijn met meer dan vijftig jaar kennis is een ongelooflijk grote troef. Mijn grootvader is ermee begonnen. Toen was dat onder meer nog met rolluiken en voorzetramen. Wij zijn doorheen de jaren altijd mooi mee kunnen evolueren waardoor Eurosol over een schat aan informatie beschikt. Die delen ik, mijn man Alexander, mijn ouders Ludo en Lene, broer Bert en ons vijftal monteurs graag met de klanten.”

Produceren jullie ook zelf? Anneeurosol2 Ceyssens: “Neen. Wel beschikken we over een grote opslagruimte en een atelier waar we snel
herstellingen kunnen uitvoeren. Toch ook een voordeel  dat we snel kunnen reageren als er zich problemen voordoen. Wij beschikken over aanzienlijk wat materiaal en knowhow. De service beschouwt  Eurosol als het visitekaartje.”

Er breken nu drukke tijden voor jullie aan nu de zon eindelijk weer tevoorschijn komt. Maar wat vanaf pakweg oktober?

Anne Ceyssens: “Nu is het inderdaad alle hens aan dek tot zeker oktober. Maar het is niet dat we daarna met onze vingers zitten te draaien. Dan is er meer vraag naar de plaatsing van poorten en rolluiken. Ook is Eurosol gespecialiseerd in automatisatie en dat is niet meteen seizoensgebonden. Waar we actief zijn? Over heel Limburg en de omliggende gemeenten. Verder kan ook, maar dat is niet meteen het doel. Kwestie van onze service zeker te kunnen blijven garanderen. Ons doelpubliek is heel breed: particulieren, horecazaken, bedrijven …”

Tot slot: op 23 en 24 april houden jullie een opendeurdag hier in Opoeteren. Waarom moeten potentiële klanten Eurosol zeker bezoeken?

Anne Ceyssens: “Binnen en buiten beschikt Eurosol over meer dan 1.000 m² aan toonzaal. Het grote voordeel is dat we hier onze producten op ware grootte kunnen presenteren. Het gaat niet om demomodellen. Zoals het hier staat, vind je het ook terug in weer en wind. Je krijgt een perfect idee over hoe het er uit zal zien. Kortingen zijn er eveneens, maar die hebben wij het hele jaar door.”

Info: Eurosol, Neeroeterenstraat 41, 3680 Opoeteren-Maaseik, tel. 089 518270, www.eurosol.be

logobase_oranje-page1