Wondernemer Jean-Pierre Withofs, Isowit

Isowit_JeanPierre_Withofs (1)

Vandaag hadden we het genoegen om op de koffie te gaan bij Jean-Pierre Withofs. Jean-Pierre is al 30 jaar zaakvoerder van ISOWIT bvba, een bedrijf gespecialiseerd in isolatietechnieken. Wij vroegen wat hem drijft…

 

Jean-Pierre, je zit al 30 jaar in het vak. Weet je nog wat jou toen deed besluiten om in dit beroep te stappen?

“Al vanaf mijn 14de trok ik met mijn vader mee om te gaan werken. Hij was aannemer in ruwbouwwerken. Ik leerde dus al heel snel de kneepjes van het vak én van het ondernemen. Toen de tijd kwam om zelf een richting te kiezen, besloot ik om me te specialiseren in isolatie. Dat was toen een opkomend product waarin veel toekomst zat. Vandaag de dag blijkt dat nog steeds zo te zijn!”

 

Je bent nu zoveel jaren verder en er is heel wat personeel bijgekomen. Wat drijft jou om gemotiveerd te blijven én om je personeel gemotiveerd te houden?

“Elke dag opnieuw staan we met hart en ziel op de werkvloer. Het contact met de werknemers en de klanten is één van de belangrijkste drijfveren. Regelmatig bezoek aan de werven is dus onontbeerlijk om dicht bij de mensen te blijven staan en te weten wat er leeft. Zo was er steeds meer vraag naar een isolatieproduct om hoge opbouwhoogtes te overbruggen. ISOSOLE, een hoogwaardige isolatiemortel, is daar ons antwoord op. Dit  product hadden we nooit ontwikkeld als we niet zo dicht bij onze klanten hadden gestaan. Enkel zo houden we onszelf scherp en klaar voor de toekomst.”

 

Jullie zijn pas verhuisd naar een nieuwe locatie. Kan je daarover wat meer vertellen?

Isowit_Gebouw_2016“Toen we pas begonnen zaten we bij ons thuis in de living. Dat werd al snel te klein, waarna we verhuisden naar een pand op de Zangerheistraat in Munsterbilzen. Dit pand was toen groot genoeg met ruimte voor stockage maar met de jaren groeide het personeelsbestand. Met zo’n 18 werknemers was het niet meer houdbaar. De burelen werden te klein, het aantal vrachtwagens te groot… Om daar een oplossing voor te bieden, werd de nieuwe bedrijfshal gebouwd, gelegen op het mooie industrieterrein “De Spelver” in Bilzen. De ideale ligging en de ruimte die we nu hebben zorgen er voor dat we vooruit kunnen want stilstaan is achteruitgaan!

 

Om onze nieuwe bouw extra in de verf te zetten nodigen we iedereen graag uit op ons opendeurweekend. Op 11 en 12 juni staan onze deuren open! Onze medewerkers staan klaar om tekst en uitleg te geven over onze producten. Zondag wordt een echte familiedag met animatie voor de kinderen maar ook een extra attentie voor de vaders (want niet vergeten: het is Vaderdag!).”

 

Waarmee onderscheidt ISOWIT bvba zich van de andere isolatiepartners?

“Al sinds jaar en dag bieden wij kwaliteit aan, niet alleen van de producten maar zeker ook van onze werknemers. Bij ons kan je terecht voor correct advies. Dankzij onze jarenlange ervaring geven wij u enkel de juiste informatie en staan wij ook steeds klaar om u op de best mogelijke manier verder te helpen. Onze producten worden daarnaast nauwkeurig geselecteerd en getest voor we ze in de handel brengen. En niet alleen door ons, ook de overheid heeft onze producten getest én goed bevonden waardoor wij trotse drager zijn van het ATG-keurmerk voor spouwmuurisolatie. Dit keurmerk geeft aan de klanten de geruststelling dat ze beroep doen op een betrouwbare partner!”

 

Met de huidige premies die gegeven worden door de Vlaamse Overheid dienen er heel veel eisen voldaan te worden, zowel door de klant als door de installerende partij. Hoe pakken jullie deze extra controles aan?

isowit korrels“Controles zijn zeer zeker nodig! Wij steunen deze maatregelen van de Vlaamse Overheid en werken er steeds aan mee. Enkel zo kan de sectorkwaliteit hoog gehouden worden en kunnen de klanten vertrouwen dat zij krijgen wat hen beloofd wordt. Wij zijn natuurlijk extra fier met het ATG-keurmerk aangezien dit een erkenning is voor ons harde werk. Al 30 jaar lang werken wij er aan om het beste aan te bieden en met dit keurmerk worden wij nu ook erkend!”

 

Jullie gaan er prat op om enkel met de beste materialen te werken. Is dat een bewuste keuze en waarom?

“Wij kiezen bewust voor kwalitatieve materialen om onze klanten altijd dezelfde kwaliteit te bieden en geven ook het juiste advies zodat elke klant het juiste product en de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt. We kijken naar de toekomst en gaan steeds op zoek naar betere producten. We lanceren nu bijvoorbeeld ISOSOLE, een thermische isolatiemortel, waar we enkel kwaliteitscement en quasi perfecte EPS-parels voor gebruiken. Dit product is trouwens eco-vriendelijk. Alles kan gerecycleerd worden én dankzij de hoge isolatiewaarde daalt de CO uitstoot. Je leest het, wij houden niet alleen rekening met de klant, maar zeker ook met het milieu. Onze akoestische isolatie bijvoorbeeld bestaat uit gerecycleerd rubber! Geluidsoverlast wordt verminderd én het aantal afvalovens kan gereduceerd worden.”

 

Ervaring is onbetaalbaar. Heb jij nog advies voor startende ondernemers?

“Ondernemen is altijd een hele stap en in deze moeilijke tijden is het extra moeilijk om te beginnen. Mijn advies aan jonge starters is om te werken met goede kwaliteitsproducten, betrouwbare werknemers en partners en als allerbelangrijkste: niet opgeven na de eerste tegenslag!”

 

ISOWIT
Bedrijfszone De Spelver
Bremakker 3
3740 Bilzen
+32 (0) 89 24 64 27
www.isowit.be
info@isowit.be

logo_isowit